fredag 10 juni 2011

#8 Smyg i buskarna

Vresrosbuske
 Nu är det buskarnas tur att blomma. Ja, några har ju redan blommat förbi. Men vresrosorna på slänten har slagit ut sina stora rosa blommor. Där brukar det bli stora nypon längre fram på sommaren. Nu kan man känna den söta rosendoften när man går förbi. Humlor, blomflugor och andra insekter gillar dem också.
Spireabuske
 Bredvid vresrosorna står en spireabuske. Jag vet inte vilken sort för maken fick den på ett tidigare jobb när de skulle bygga om. Men den brukar bli alldeles översållad med vita små blommor. Jag har en häck av norsk brudspirea men den blommar tidigare och är inte lika knubbig.
Paradisbuske
 Vid dammen blommar nu paradisbusken. Den fick jag av mina elever för sju år sedan. Både de och busken har vuxit sedan dess. Först stod den ungefär där spirean står nu, men den trivdes inte där. Den verkar trivas på sin nuvarande plats vid dammen i alla fall.
Afterwork på Café Herrestad
På fredagar är vi ett gäng som brukar fika ihop "after work". På vintern blir det oftast på Cafe Snipen i Värnamo, men så här års åker vi till Café Herrestad. Idag fick vi med oss några fler. Å andra sidan fattades några stammisar. Det blev en trevlig stund då vi varvade ner från jobbet och åt goda gifflar och annat i en mysig miljö. Det regnade innan idag så vi satt inne. Inredningen i den f.d. ladan går i loppisstil vilket är mysigt och trevligt.

Vid caféet finns en geocache. Det är klart att jag måste leta reda på den. Jag anade redan innan jag kom dit var jag skulle leta. Efter fikat, när vi gick därifrån, slog jag på GPS:n i mobilen. Den pekade åt samma håll. Ledtråden var också till viss hjälp. Jag gick rakt på den och såg den på flera meters håll. En enkel cache att lägga till samlingarna.

På de flesta håll har skolorna redan slutat, men inte så hos oss. Vår avslutning är inte förrän nästa torsdag. Vi lärare jobbar till onsdagen innan midsommar. Men jag har nästan inga vanliga lektioner kvar. Idag hade jag lektioner på förmiddagen, men eftermiddagens försvann då sexorna är borta på klassresa till Ästad gård. På måndag ska jag följa med fyrorna på utflykt. Tisdag eftermiddag badar vi på Forshedabadet, ett tempererat utomhusbad som ligger bredvid skolan. Onsdagen ägnar vi oss åt brännboll. Sedan är det dags för avslutning och sommarlovet börjar. Vi städar och packar ihop i klassrummen. De flesta ska väl vara kvar i sina klassrum men inte alla. Jag vet inte riktigt var jag ska hålla till. Jag vet inte säkert vad jag ska ha för klasser och ämnen. Det blir till att packa i flyttkartonger så länge. Det är inte helt fel att flytta lite ibland. Man kan med gott samvete kasta en massa hyllvärmare och ibland hittar man något man inte visste om att det fanns.

Pingsthelgen är ju lite rumphuggen, men vi firar den kristna församlingens födelsedag ändå. Församlingens gemenskap vill vi inte vara utan. Jag är tacksam för den församling jag tillhör, en del av den stora, globala församlingen där alla får vara med. Man behöver inte vara perfekt. Vi är alla vanliga människor som både lyckas och misslyckas. Det får vi dela med varandra och Gud.

1 kommentar:

  1. FAttde inte att det var pingst förrän C-E nämnde det igår. En högtid som har fått försvinna, och som många av oss som inte går till kyrkan så ofta, missar.
    Olika man tänker om scheman och höstförberedelser. Vårt höstschema är redan klart, sker det inga förändringar med personalen, så kommer det att vara det som gäller. Ska fortsätta med min klass, som nu blir 4-5. Hade hoppats att det kunnat bli en 5-6 och en 3-4 i stället, men så har jag fått ( ska få) ett natal inflyttningar och då blir det för många i en 3-4för att det ska bli bra. Känner en absolut oro inför den storlek som jag får på klassen nästa år och de behov som finns. Blir tokig på att inte ledare/politiker fattar att det är lärarresurser som behövs, en människa som kan sitta hos ett barn en längre stund, för att hjälpa det förstå.

    SvaraRadera