torsdag 16 juni 2011

#15-16 Utsläpp till sommarhagen

Sexornas sista skolavslutning på  Hanahöjskolan
För en månad sedan var det kosläpp. Idag var det dags att släppa ut alla elever på grönbete. Lite vemodigt är det förstås att säga hejdå till sexorna som jag följt sedan trean. De kommer ju inte tillbaka efter sommaren. Vi kommer säkert att mötas i matsalen ibland, men nu tar de klivet upp till sjuan och får andra lärare. Mina fyror och femmor kommer jag ju att möta även nästa år.

Dagen började i klassrummen. Jag hoppade in för en kollega som gärna ville vara med en stund på sina egna barns skolavslutning. Vi tittade på lite bilder från det gångna året och åt glass. Sedan tittade jag in till mina fyror en liten stund innan jag delade ut rosor till sexorna. Ett litet tal fick det bli också. Jag citerade en rektor någonstans i Sverige som sa till sina sexor: "Var er själva. Var inte några andra. Alla andra är redan upptagna."

Därefter samlades vi till den traditionella flagghissningen. Vi sjöng  "Du gamla, du fria". Sedan sjöng vi och hurrade för alla som fyller år på sommaren innan vi tågade till kyrkan. I år hade vi ett riktigt bra program. Bra variation och duktiga musiker och sångare som klämde i. Några elever läste egna dikter. Klas, vår kyrkoherde, hade som vanligt ett bejublat inslag. I år talade han om att hitta positiva saker, att se det som är bra.Det är väl att fröknarna rättar proven och inte felar dem, sa han bl a. Eleverna fick hjälpa till att komma på bra saker att göra. Dela ut godis var en sådan sak de kom på. Då plockade Klas fram påsar med dumlekolor och delade ut till alla i kyrkan. Det är bara han som kan göra så. Efter samlingen i kyrkan så vi hejdå utanför på kyrkbacken. Lite tårar syntes väl i ögonvrårna.
Luktpion

Humla på kattmynta
 Efter elevernas avslutning var det dags för lärarnas samling med smörgåstårta och avtackning. Sedan samlade vi ihop alla blommor och presenter och åkte hem. Förr åkte pojkarna och jag alltid till McDonald´s den här dagen. När jag sa det till sonen som är hemma, sa han att det var OK nu med. Så vi tog en tur in till Bredasten. Jag var fortfarande mätt så det blev kaffe och glass till mig och burgare till sonen. Det finns två geocacher vid Bredasten, men de får vänta. Vi åkte upp till sjukhuset och hälsade på min mamma som opererades igår. Jag tittade in igår kväll också, men då hade hon inte kommit upp på avdelningen. Operationen hade gått bra och hon var glad och nöjd med att få hela knät renoverat.

När vi kom hem, planterade jag några plantor i krukor som jag inte hunnit med tidigare. Luktpionerna har slagit ut sina rosa och vita knoppar. Jag kunde dessutom plocka min favoritbukett så här års, mörkblå toppklockor och limegröna jättedaggkåpor. Den färgkombinationen är oslagbar.

 Idag blev det inga cacher hittade. Men det blev det igår. Jag åkte en liten runda. Den första hittade jag inte. GPS-appen i mobilen var helt knäpp och visade mig helt galet. Men jag tror jag vet var den är och ska göra ett nytt försök inom en snar framtid. Bättre lycka hade jag på nästa ställe. Det var en cache som jag letat efter tidigare men inte hittat. Igår gick det bättre, mycket tack vare att jag hittat liknande kluriga gömmor på andra håll.

Sporrad av det lyckade försöket fortsatte jag till granncachen som också gäckat mig tidigare. Då fick jag ge upp p g a  värmen. Den här gången letade jag ett bra tag, men sedan snubblade jag mer eller mindre över den. Det är roligt när man lyckas logga några riktigt fiffiga cacher. Efter de båda åkte jag hem. Knotten hade kommit fram och var riktigt besvärliga.
Sommarens första jordgubbstårta
Nu hinner jag inte skriva mer för vi ska skåra årets första jordgubbstårta och fira sommaren. Imorgon blir det studentfirande. Då kommer malmösonen hem. Det ser jag fram emot. Men först ska jag jobba på förmiddagen och städa i skolan

1 kommentar:

  1. Äntligen lov för er också... eller iallafall eleverna. Verkar vara en härlig man, den där Klas. Nästan att man borde åka till er kyrka för att på se en så unik person. På sommaren är ju allt möjligt... har inget inbokat knappt... och en billigt driven miljöbil .... läge för lite "onyttigt" resande. Ses på måndag,ska bli intressant!

    SvaraRadera