tisdag 28 juni 2011

#42-47 Blomstersommar

Röd stjärnflocka
 Kvällen var underbar. Jag gick en runda i trädgården och njöt av alla blommor som öppnat sig mot himlen. Rosorna blommar och sprider sin vackra doft. Mellan odlingsbäddarna i min köksträdgård växer det smultron. De lyste stora och röda och lockade mig att bara plocka och stoppa i munnen. Jag tror att en del av dem är korsningar med jordgubbar eller smulgubbar. De revar av sig och sprider sig överallt om jag inte håller efter de. Men gott är det att äta dem.
Vad var det nu den här rosen hette?
 Idag sken solen och regnet uteblev. Det var lite mulet på morgonen, men sen kom solen med full kraft. Jag satt ute och fikade tills jag blev svettig. Ikväll fick jag gå en runda med vattenkannan till krukorna som står i solen. Det är inte bara vi som behöver vatten i värmen.
Röd vädd och edelweiss
 Jag passade på att tvätta och hänga ut den rena tvätten. Det är så härligt att ta in den torra och rena tvätten när den har torkat ute i vinden. Det blir inte samma känsla med torktumlaren.
Röd näckros
I bilen var det bastu, men det går ju att avhjälpa. Jag åkte en liten runda till stan för att handla och plocka lite geocacher. Det var skönt väder och många var ute och gick eller cyklade. Det var många ungdomar som satt på gräsmattor och i parker. Familjer promenerade i Apladalen. Sex cacher blev det ikväll. En del var lite kluriga. På något ställe fick jag klättra upp i lyktstolpe för att kunna ta ner den. På andra ställen fick jag rota i ihåliga träd eller i häckar. Det är spännande att leta cacher. De finns på så många olika ställen.
Gul daglilja
 På förmiddagen var jag ute och rekade lite. Det börjar bli dags att placera ut lite egna cacher. Jag har tänkt ut 4-5 olika ställen. Nu gäller det att planera hur de ska se ut och var exakt de ska placeras. Vi får se var det blir och när jag blir klar.
Röd borstnejlika
 Någon gång i eftermiddags ringde telefonen. Det var en tjej från Värnamo Nyheter som ville prata med mig. Jag tänkte att hon ville sälja en prenumeration till oss. Vi har inte den lokala tidningen. Jag tycker inte det står så mycket intressant i den. Den har ett hopplöst format och är alldeles för dyr i förhållande till vad man får. Dessutom är det väl Sveriges enda tidning med reklam på förstasidan. Nu var det inte det ärendet hon hade. De hade tänkt skriva om geocaching och hon hade suttit och googlat fram min blogg. Så hon ville skicka en reporter att träffa mig. De ville veta mera om geocaching. Nu är ju inte jag någon expert. Jag är ju bara nybörjare och kan bara berätta vad jag vet och vad jag tycker om det. Det finns andra som har hittat betydligt fler cacher än vad jag har. Vi får väl se vad det blir av det. På lördag ska vi träffas och prata. En och annan cache ska de väl få hitta också.
Gulliver vid dammen
Innan dess blir det två dagar i Blekinge och två dagar på UV-scoutlägret i Kärda. Jag mötte en förälder till en scout som ska åka på sitt första läger när jag var i affären. Det är spännande och inte lite pirrigt. Det ser i alla fall ut att bli fint väder.

1 kommentar:

  1. Kul med tidningen! Ska jag be Johanna spara. Ha det bra i Blekinge! Syns på måndag! Har funderat ut sex ställen för cache ...

    SvaraRadera