onsdag 29 juni 2011

#48-53 Värmebölja

Karlshamns hamn med BTH till höger
 Det var en riktigt varm dag idag. Kvällen är fortfarande varm, nästan kvalmig. Denna varma dag har tillbringats i Karlshamn. Sonen läser en sommarkurs vid Blekinge Tekniska Högskola på distans men behövde åka ner för att redovisa ett arbete. Snälla mamma ställer förstås upp och skjutsar. Samtidigt kan vi titta till lägenheten i Karlskrona.
Fikapaus vid MC-kossan
Vi åkte ner redan igår. En av kompisarna följde med för att hämta lite kvarglömt i lägenheten. Nere i Väckelsång stannade vi för att fika. Där fanns ett bord att sitta vid bredvid en stor röd och vit kossa. När vi sitter där slår jag på mobilen och kollar om det finns några geocacher i närheten. Den närmsta som poppar upp heter MC-kossan. Va?! tänker jag. Det måste ju vara här. En snabbkoll på ledtrådarna, edan stegar jag fram och plockar fram den direkt. Det här måste vara den ultimata sysselsättningen för barnfamiljer på väg. Det blir spännande pauser med fika och skattjakt lite varstans längs våra vägar. Vi hittade en till nere i Karlskrona inte långt från den indiska take away-restaurangen som vi åt lunch på. Lite senare på kvällen tog jag en kvällspromenad och hittade två till. Tyvärr är alla stadscacher så små. Jag hittade inte en enda som var tillräckligt stor att placera en ttravel bug i. En travel bug är ett föremål som reser från cache till cache.
Strandpromenad
 Idag var vi uppe ganska tidigt, åt frukost och packade bilen för avfärd mot Karlshamn. Vissa kurser går i Karlshamn och det var där han skulle vara med på ett seminarium. Det gick bra att hitta dit. Vi lämnade honom där och beredde oss på tre timmars väntan. Vi strosade runt, letade lite cacher med mindre lyckat resultat. För mycket folk och GPS-strul.
Nalle bor i en geocache vid ett stort blått hus
Till slut hittade vi en liten cache  i alla fall. I den bodde det en liten Nalle. Han bodde bredvid ett blått hus och en leksaksaffär. Vi loggade den snabbt för nu ville vi ner till vattnet där det förhoppningsvis skulle blåsa lite friska fläktar.
Glassbåten
 Lite blåste det med solen gassade där också. Vi köpte varsin glass på Glassbåten. Vi hade siktat in oss på en kopp kaffe också, men mannen på båten kunde inte få igång apparaten. Så vi fick tji. Vi njöt av glassen i alla fall.
Violglass från Glassiären i Karlskrona
 Vi åt glass även igår i Karlskrona. man får ju bara inte missa ett besök på Glassiären när man är där. Det blev en violglass för min del. Det räcker med en smak. Det r inte så ofta man hittar den smaken. Det är väl inte så många som gillar den. Men jag älskar violpastiller t ex. Efter en stund när vi nästn ätit upp glassen kom mannen på Glassbåten och sa att han fixat kaffebryggaren. Det var en säkring som gått. Så då fick vi vårt kaffe i alla fall.

Stora båtar vid kajen
Men geocachen vid Glassbåten gick vi miste om. GPS:n skickade iväg oss på lite irrfärder och när vi väl fått ordning på koordinaterna upptäckte vi att just där vi lokaliserat cachen hade ett ungt par slagit sig ner för picknick. De verkade inte ha någon brådska heller. Vi vandrade vidare längre ut på strandpromenaden. Längst ut hittade vi en cache trots allt. När den var loggad, fick vi ett SMS från sonen att han också var klar. Vi hämtade honom och anträdde färden hemåt. 
Håll mig i handen!
Utanför BTH hittade vi ett konstverk. Det föreställde en vuxen som håller ett barn i handen. Det är ju det vi vuxna är till för, att finnas där om barnet vill ha en hand att hålla i, någon som kan ge trygghet. Imorgon ska jag åka till UV-scoutlägret och träffa mina scouter. Där kan det också behövas villiga och öppna händer. När jag kom närmare konstverket, upptäckte jag att den vuxna såg ut att vara gjord av små grå legobitar medan barnet såg helt naturligt ut. Så färglös hoppas jag att vi inte ska behöva vara. Man kan annars undra om det finns någon symbolik i det hela.

2 kommentarer:

  1. Den symboliken får man tolka som man vill, tycker jag.... och jag tolkar den inte så.... men barnet kanske kunde få vara det framträdande just här....Hoppas att det blir bra dagar på lägret - och att vädret håller sig lite lagom. Du hittar nog en cache i skogen också..... du har vrkligen känsla för dem....

    SvaraRadera
  2. Åh vad härligt ni haft det! Glassen såg ju underbar ut..Både jag och mamma tar alltid viol om det finns...mums. Hallon/lakrits till violsmaken är gott, likaså vanilj!
    Sandra E

    SvaraRadera