måndag 4 juli 2011

Kompiscaching med rekord

Spännande hängbro över Jelmån
Snart är en underbar dag slut. När jag vaknade i morse kände jag fortfarande av tröttheten efter lägret. Men en rask promenad med hunden och lite frukost avhjälpte det värsta. Lite tung i huvudet var jag allt, när jag åkte västerut. Jag åkte i god tid men ändå kom jag fram några minuter för sent. Det var till Anna-Lena färden gick. Det var dags för en ny bloggträff. Den här gången med geocaching på programmet. Bodil hade redan anlänt. Det var roligt att se dem båda. Lägertröttheten försvann i ett huj.

Först fick vi fika ute i trädgården. Vädret var perfekt för dagens aktiviteter, lagom varmt och lite molnigt. Vi slapp både regn och gassande solsken. Efter fikat gav vi oss av på en cachingrunda. Det var så roligt att leta tillsammans. Jag brukar ju för det mesta få leta på egen hand. Nu var vi tre som letade. Vi loggade raskt tre cacher i Nittorp. Sedan blev det en i Gölingstorp där det brukar vara marknad, en vid Ljungsarps kyrka och två ovanför Dalstorp. Det här var helt okända trakter för mig och därför riktigt roligt att upptäcka tillsammans med de andra. Anna-Lena har berättat riktigt bra om denna rundan i sin blogg. Därför tänker jag inte berätta mer. I stället ger jag en bildkavalkad som berättar var man kan hitta geocacher.
Cacher hittas uppe i träd...

... i hål i träd

... inne i buskar

... bland stenar vid stranden

... i gamla murar av sten

... vid broar och räcken

... vid skyltar

... ofta vid kyrkor

... vid natursköna vatten
I en del geocacher hittar man föremål som är ute och reser s. k. travel bugs eller geocoins. Jag hade med mig några sådana som vi placerade i några cacher. Det var dags för dem att resa vidare på nya äventyr. På bilden är det en isbjörn som reser vidare mot Svalbard. Jag hittade en travel bug också. När jag kom hem upptäckte jag att den inte fanns loggad på den cachen jag tog den i. Det kanske var någon som glömt berätta att den flyttats vidare. Det var en fotboll som ville besöka fotbollsmatcher. Nu är inte jag rätt person för det. Jag går ju aldrig på fotbollsmatcher. Det hade varit bättre om Anna-Lena hade tagit den. Jag får väl försöka hitta någon cache bredvid en fotbollsplan i alla fall.

Bodil var tvungen att åka hem, men Anna-Lena och jag fortsatte att leta cacher. Hon var snäll och tog mig med till ett naturreservat i närheten där hon redan loggat två cacher. Sedan åkte vi till länsgränsen. Där fanns en cache som hon och hennes man inte lyckats hitta, men idag lyckades vi hitta den. Sedan skildes vi åt och åkte åt varsitt håll. Jag passerade gränsen tillbaka in i Småland. På hemvägen stannade jag i Hestra och lyckades hitta tre cacher där med. Sedan fick jag ge mig för batteriet i mobilen var på upphällningen. Totalt blev det 13 geocacher idag. Jag slog mitt rekord med råge. Det tog faktiskt en stund att logga alla besök och alla flyttar av föremål.

Jag kunde åka hemåt nöjd och glad. Tröttheten var som bortblåst. Det måste vara gemenskapen med de trevliga vännerna som gjorde det. Jag ser fram emot nästa gång vi kan ge oss ut på en cachingrunda. Innan dess hoppas jag vi alla tre har lyckats få iväg våra egna travel bugs. Jag hade med mig tre nya brickor, en till oss var. De ska vi fästa vid något lämpligt föremål och skicka iväg ut på resor mellan olika cacher. Sedan kan vi följa deras färder via datorn. Vem vet, de kanske möts i någon cache någonstans i världen. Det är ju inte helt omöjligt. Vi lyckades ju träffas via bloggandet och nu har vi hittat så mycket gemensamt och lärt oss så mycket av varandra. Tänk vad mycket vi hade missat om vi inte hade börjat blogga.

1 kommentar:

  1. Så bra bilder du tog. Visst var det kul... och det är bara att inse, en del ( du) har skarpare ögon än andra. Ibland känner jag mig så förvirrad över var jag ska börja leta. Åker en sväng till Hestra idag och tar några skattsökningspromenader där. Det är ju så roligt det här letandet. Tack för igår, ses igen i sommar!

    SvaraRadera