tisdag 5 juli 2011

Rosor är ändå rosor

Rosenlunds Rosarium
 En notering hade jag i kalendern för den här dagen. Det var ett återbesök hos homeopaten i Jönköping. Det var snabbt avklarat. Han var nöjd med utvecklingen och jag fick lite mer piller. Så var det klart. Man åker ju inte så långt bara för en kvarts besök så vad gör man då?

Först åkte jag till A6 och åt lunch på IKEA. Det är billigt och ganska gott. Sedan kompletterade jag vår uppsättning av porslin och glas. Det var några som fattades. Resten av dagen ägnade jag förstås åt geocaching. Samtidigt fick jag se så många fantastiska saker. Rosenlunds Rosarium var ett fantastiskt ställe. Jag räknade ut att rosorna skulle blomma nu. Visst gjorde de det i överdåd. Livet är inte alltid en dans på rosor, men här kunde man dansa på rosenblad för hela marken under buskarna var täckt av nedfallna blad. Och som det doftade! Vad rosorna heter brydde jag mig inte om. Jag njöt av alla färger och dofter.
Här kan man dansa på rosor
 Det fanns små buskar, stora buskar, klängande rosor, ja, rosor i alla varianter och färger. En liten bit ifrån fanns en cache gömd. Jag listade ut att den måste finnas mitt inne i ett rhododendronbuskage och det gjorde den. Den var enkelt loggad.
Ett träd helt klätt med klättrande rosor
 Från rosariet fanns en gångväg ner till vätterstranden. Jag bodde ju totalt 9 år i Jönköping. Vi promenerade ofta här på 70-talet. Från "playan" går en stig nere längs strandkanten. Man får klättra över stora nedfallna träd ibland. Där är det skugga under träden och vattnet kluckar över stenarna. Jag minns att vi gick här på vintern också då träden var täckta av is i fantastiska formationer. På den tiden tog jag oftast svartvita fotografier och framkallade dem själv. Jag tror jag har några riktigt bra bilder någonstans. Jag får nog leta reda på dem.
Stigen längs vätterstranden

Vätterns vågor
 Efter ett tag klättrade jag upp på kanten i stället. Det var brant och jag fick dra mig upp med hjälp av trädrötterna. men upp kom jag och kunde fortsätta vandringen längs brantens kant. Det var så vackert även om det var lite disigt. Man såg ändå långt. Visingsö skymtade norröver. En Earth cache är en speciell cache som inte har någon låda med loggbok att logga. Här gäller det oftast att svara på frågor om platsen och geologin. Rosenlunds bankar är ett sådant ställe. För att bevisa att man varit där måste man ta ett foto på platsen. jag fick hejda en förbipasserande dam och be henne ta ett kort på mig vid kanten.
Vid kanten på bankarna vid Rosenlund
Rosenlunds bankar
Är det en alpäng? 
Branterna är verkligen häftiga. De stupar brant och erosionen pågår hela tiden. När man står uppe en bit från kanten, kan man inte ana hur brant det är. Det växte högt gräs och blommande tistlar. När jag vandrade vidare österut passerade jag campingplatsen och Elmia. Bortanför Elmia finns en stor gräsplan där man säkert kunnat spela tio fotbollsmatcher samtidigt. Det kanske skulle vara bättre med golf. Ett hål finns redan. Mitt på gräsplanen har någon placerat en cache i ett rör i marken. Det kändes som att jag hade tur som gick rakt på den.

På vägen tillbaka till bilen vid rosariet gick jag förbi Kinnarps arena. Där fanns en nanocache. Det var den minsta cache jag sett. Utanför skateboardparken hittade jag en annan lite cache, men den var lite större, en vanlig filmburk med magnet. Skatarna åkte och tränade olika trick. Det gick enkelt att logga cachen ändå.
En stadsbo
En annan stadsbo som jag skrämde upp
Det är många som bor i staden, inte bara människor. När jag gick runt både hörde och såg jag många fåglar. Jag skrämde upp en hare när jag letade efter cachen vid rosariet. Staden är full av liv.

När jag åkte hemåt igen, stannade jag till vid ett TB-hotell i Hyltena. Det är en cache där man kan lämna och hämta travel bugs. Jag lämnade de två jag hade så att de kan resa vidare. Nu har jag ingen mer än den som jag ska skicka iväg själv. Nu är det dags att sätta fart på produktionen av egna cacher. Vilken dag som helst lägger jag ut den första.

Klockan hann bli ganska mycket innan jag kom hem. Jag hittade inte alla cacher som jag sökte efter, men jag hittade sex stycken. Livet är ju inte alltid en dans på rosenblad. Ibland får man en tagg i foten. Nu är det tomt i kalendern för de närmaste dagarna i alla fall. Men jag kommer inte ha några problem med att fylla dem med aktiviteter.

4 kommentarer:

 1. Hittade du den lilla cachen vid Kinnarps Arena. Var fanns den? Hur såg den ut? Så jag letade. Trots att jag varit i Rosenlund massor av gånger, så har jag missat rosariet. Får försöka hitta dit någon gång! Bra att homeopaten är nöjd! Idag lät jag C-E ta bilen, idag får bli en dag utan skattjakt......Behövs sådana dagar oxå!

  SvaraRadera
 2. Det blir nog ingen caching idag här heller. Vilodag kan vara lämpligt och planering av egna cacher. Ispalatset var en pytteliten nano. Ledtråden "Black car" hjälpte förstås. Det finns en skylt med en svart bil. Kolla bakom bilen. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt fina bilder!!! Jätteroligt att se! Tack för titten! Kram!!!

  SvaraRadera
 4. Du är ett proffs på att hitta cacher nu!! Visste inte heller om rosornas paradis...ska bege mig dit nån gång, ett måste för mig som verkligen älskar rosor.
  Kul att ni tittade hit idag, och att du visade mig hur jag gör med travel-bugen. Tack!
  Fina bilder, som vanligt =)

  SvaraRadera