fredag 17 augusti 2012

Gäster hos Ester

Skogens röda guld
 När jag kom hem idag, sken solen och hunden ville ut på en lång promenad. Vi gick uppåt skogen och där lyste det rött och lila. När man jobbar inomhus, märker man knappt hur fint vädret är. Det är när man kommer ut i friheten, som värmen slår emot en och solglasögonen åker fram.
Lingonmarker
 I morse försov jag mig. Det kanske inte var så konstigt eftersom jag hade svårt att somna och löste schemaproblem i stället för att sova. Vid fyratiden slocknade jag. Så när klockan ringde vid sex, stängde jag av den och återgick till dvalan. Det fick bli ett SMS till kollegorna och en snabb dusch. Sedan jobbade vi med systematiskt kvalitetsarbete hela förmiddagen. Inte så upphetsande, men nödvändigt att ta sig igenom.
Jobblunch...
 För en gångs skull följde jag med ut och åt på lunchen. Annars brukar jag åka hem på lunchrasten så att jag både kan äta och rasta hunden. Idag fick han klara sig själv en lite längre stund. Det är väl dags för honom att vänja sig vid vinterrutinerna. Vi åkte till Bambu i Bredaryd och åt buffé.
....med kollegor
 På eftermiddagen sorterade jag mattematerial i högar, en hög för varje klass. En del material ska till matteverkstan, en del ska ut i klassrummen. Det känns roligt plocka ihop alla prylar som vi ska använda i matematikundervisningen. I början händer det ganska mycket utanför schemat, men sen gäller det att sparka igång. Det här läsåret har vi fått extra anslag för att kunna köpa in läromedel som är anpassade till LGR11. Det ger oss chansen att komplettera med nya fräscha böcker som vi aldrig har råd att satsa på i vanliga fall. Schemat har blivit klart och lokalerna fördelade. Grupperna tar form. Nu kan vi börja planera undervisningen och det gör vi utifrån de olika förmågorna som beskrivs i kursplanerna. Det är kul att det kan kännas spännande att börja ett nytt läsår även efter drygt 30 år i branschen.
Ester leker
 Ikväll fick jag möta Ester för första gången. Ester är en 17 veckor gammal bedlingtonterrier. Det var dags för tjejträff och vi besökte Esters matte. Men Ester stal showen för hon var en jättemysig hund.
Ester i trädgården
 Som vanligt blev det mycket god mat och en massa prat. Det blir mycket skolprat eftersom vi alla är lärare även om vi närmar oss slutet av vår lärarbana. Vi har träffats i över 26 år nu. Efter goda glassbakelser med kaffe var det tid att skrapa, men ikväll var det ingen som vann något.
Lenas fantastiska trädgård
Värdinnan bor mitt i stan och har en fantastisk trädgård. Vi satt på verandan. Det var varmt och skönt. Vi kunde njuta av augustikvällen även om solen försvann och det mulnade på. Imorgon är det fredag och då slutar vi kl. 12. Man kan ju inte jobba jämt.

1 kommentar:

  1. Bambu... supergott... överätning :) Vackert i natueren, om en vecka kan man nog plocka lingon. Åker till Halmstad över helgen... om du /ni kan ... vänta med Dalstorpresa tills jag lagt ut alla burkarna.... och jag är hemma. Och så är ju mnina gömmor SÅ lätta! Ha en bra helg!

    SvaraRadera