tisdag 7 augusti 2012

Skåne on wheels del 2

Samling vid Skåneporten i Örkelljunga
 Här fortsätter berättelsen om helgens upplevelser. Carlssons MC-klubb samlades vid Skåneporten i Örkelljunga. Vi var först på plats och kunde köpa en latte på McDonald´s innan de andra började anlända från olika håll. Arrangörerna, syster och svåger, kom från Malmö. Syster och systerdotter anlände från hemmet i Kolvarp. Andra systerdottern med man hade åkt från Helsingborg. Brodern på nyinbytt motorcykel dök upp från Växjö. Då var alla på plats, sex motorcyklar och nio personer.
Roadtrip på skånska vägar
Över Söderåsen
 Första delen av dagens tur gick över Söderåsen. Här fanns lummiga lövskogar och täta bokskogar, som bildade tak över vägen. Vägarna var lagom kurviga och roliga att köra.
Fikastopp hos Lotta på åsen
 Första stoppet blev hos Lotta på åsen, som är ett trevligt fikaställe nedanför Söderåsen sluttningar. Hit skulle några fler i släkten anlända med bil. Min yngste bror kom och hade hämtat upp vår mor och systersonen. Därmed var alla mina syskon på plats.
Nästan hela gänget samlat
 Vi beställde goda smörrebröd och våfflor, som serverades i den lummiga trädgården. Det smakade gott efter färden. Det är inte bara motorcyklarna som behöver tankas då och då.
Det är klart att mamma ska vara med
 Det var roligt att vår mor kunde komma med över dagen. Efter fikat fortsatte de direkt ner till Malmö, medan vi andra gav oss ut på nya roliga vägsträckor.
Dags att fortsätta färden
Vi fortsatte ner mot kusten vid Öresund. Skåne är inte bara platt. Det finns många backar och åsar att passera. Vägarna går inte spikrakt även om landskapet är platt.
Mellan böljande mogna sädesfält
 Överallt mognade sädesfälten. Jag såg säd av all de fyra vanliga sorterna och även några mindre vanliga. Kornvallmon blommade vid åkerkanterna.
Under gamla alléer
 Vägarna kantades ofta av gamla knotiga pilalléer eller andra lövträd. De gav skugga och fångade upp vinden. Solen sken hela dagen och inte en droppe regn föll på oss.
Små pauser vid skånska slott
 Det blev några bensträckarpauser vid några skånska slott, Trolleholm och Trollenäs. Vi avstod dock från broderns förslag att köra en runda på gräsmattorna.
Ner mot kusten och de moderna möllorna

Fina slingrande motorcykelvägar

Gammal mölla och nyplanterad allé
 Vi närmade oss kusten och det öppnare landskapet. Här fanns de stora fälten och både gamla och nya vindmöllor.
Kors och tvärs genom Skåne

Från åsarna ner mot slätterna

Milsvida vyer
Här och där var vyerna milsvida och då såg man de platta slätterna med åkrar och samhällen. Resan gick ner till Bjärred där svågern har sin butik. Den här gången blev det inget stopp för att prova glasögon. Vi fortsatte ner till vattnet.
Långa bryggan i Bjärred
 I Bjärred finns Skånes längsta brygga, Långa bryggan, och här kan man bada i Öresund. Det var verkligen långgrunt här. Bryggan var drygt 500 mter lång. Längst ut fanns en restaurang och ett soldäck där man kunde hoppa i vattnet. Det var nog bara en meter djupt därute.
De tuffa badflickorna och badpojkarna
 Medan maken och jag tog en promenad ut på bryggan, passade en del andra på att svalka sig i vattnet. Det blev inte mycket geocachat denna helgen, men här fanns det några cacher. Jag berättar mer om dem i ett särskilt geocachinginlägg senare.
Grillkväll i Malmö
 Efter badet åkte vi sista etappen på dagens tur. Den slutade hemma hos syster och svåger där vi bjöds på grillfest i deras trädgård. Bilen var redan på plats och efter ett tag kom också sonen med bussen från andra sidan Malmö.
Mums för grillade laxpaket
 Det var inte dumt med grillade laxpaket, couscous och sallad i trevligt sällskap. Som avslutning fick vi kladdkaka med kokostäcke, fruktsallad och glass, som helsingborgsstudenterna fixat. De ingår ju numera också i södra sektionen av Carlssons MC-klubb.
Mumsig efterrätt som avslutning
Motorcykeln fick stå kvar hemma hos syster och svåger. Vi lånade deras bil när vi åkte tillbaka till sonens lägenhet för att övernatta där. Vi skulle ju snart tillbaka för att äta frukost tillsammans innan vi gav oss av på nästa dagsetapp. Alla skulle inte stanna kvar. Några åkte tillbaka till Småland. Men vi andra stannade i Skåne för ytterligare en dag på två hjul med motor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar