fredag 10 augusti 2012

Prat, sorl, snatter och sång

Studiedag i Arken
 Första arbetsveckan avklarad. Ja, det var ju bara två dagar, men man blir trött ändå. Idag var det storsamling för alla lärare i kommunen inne i Arken. Tre föreläsningar fick vi lyssna på. Först var det förvaltningschefen som pratade om systematiskt kvalitetsarbete. Det var inte så tråkigt som det låter. Efter fikat var det dags för Bengt Persson från Borås Högskola att tala över ämnet "Inkludering och måluppfyllelse - hur går det ihop?" Vi fick veta mycket om detta i ett historiskt perspektiv men också dagsfärska exempel från Nossebro, som varit på löpsedlarna för något år sedan. Det var lite svårt att lyssna koncentrerat för jag frös så förskräckligt. Det var rätt kallt i lokalen trots att vi var så många där. Till lunch fick vi en fylld baguette och dricka. Jag tog en liten promenad innan det var dags att börja lyssna igen. Sista timmen var den roligaste i alla fall. Då berättade Alice Bah Kunkhe om sin väg till bättre självkänsla på ett sätt som bara hon kan. Det blev många skratt och igenkännanden. Hon kommer ju från samma ställe som jag och hennes mamma jobbar som lärare i kommunen. Så hon var ju på hemmaplan.
Högljudda änder
 Sådana här dagar kan vara ganska jobbiga. Jag kom fram till att det egentligen inte är själva lyssnandet som är jobbigt. Inte ens att sitta still i en bänk ett par timmar i sträck. Det jobbigaste var allt sorl i pauserna. Visst brukar det sorla när många människor träffas, men jag tror lärare sorlar allra mest. Inte ens änderna vid Lagan kan överrösta lärarna och då snattrar de inte lite. Det var i alla fall skönt att komma hem och ta helg efter den här dagen.
Gitarrduon leder lovsången
 I församlingen brukar vi ordna en grillkväll vid skolans grillplats. Den skulle ha varit ikväll, men blev inställd. De kanske trodde på regn. I stället blev vi inbjudna till Nettan och Micke. Så vi var ett helt gäng som träffades där och grillade. Efteråt plockade Nettan och Offe fram gitarrerna och började spela. Det var många goda sångare med så det blev mycket stämsång till gitarrernas komp.
Sen tyckte Wille att det var dags att gå och lägga sig. Då åkte vi hem. Kvällarna börjar bli kyliga nu och kvällsdimman rullar in från mossen och lägger sig över ängarnas lägre partier. Hösten närmar sig. Vi vill så gärna ha kvar sommaren, men tiden har sin gång. Var årstid har sin tid. Snart är sommarens tid över. Nu kommer hösten och det behöver inte bli sämre. Jag gillar hösten. Trots att ett intensivt läsår startar är ändå hösten lugnare än sommaren, som ofta kan vara lite hysterisk. På hösten kan man lugna ner sig med en kopp te, en god bok och några tända ljus. Då gör det inget om det regnar småspik på fönsterrutan. 
Kvällsdimman rullar in

1 kommentar:

  1. Gillar också hösten. Men idag var det sommar! Och naturligtvis avundsjuk, avundsjuk, avundsjuk. Fick svar på frågan om varför vi inte har någon kompetensutveckling på kompetensutvecklingsdagarna. Jo, alla pengar var satsade på implementering av lgr11. Tycker att det hade varit ett lysande tillfälle att använda kompetensutvecklingsdagarna till denna implementering!!!!!

    SvaraRadera