tisdag 7 augusti 2012

Skåne on wheels del 3

På väg igen
 Efter lördag kom söndag och en ny roadtrip genom Skåne. Vi möttes hemma hos syrran för att ladda energi med frukost. Idag var vi åtta personer och fyra motorcyklar. Två åkte hem igår och en passagerare hade tillkommit. Jag hade under nattens timmar kommit på ett sätt för sonen att kunna följa med. Han fick åka med sin morbror.
Fler skånska vägar...
 Idag gick turen delvis på samma vägar åtminstone  början, men sen drog vi oss lite längre åt nordost. Det var lika sköna motorcykelvägar som på lördagen.
...som ringlar sig fram genom skogar...
 Jag satt där bak och kunde därför fotografera i svängarna. Det blev ca 350 bilder som jag knäppte under helgen. Jag räknade med att många skulle vara suddiga för ibland skumpade det till precis när jag tryckte av. Därför tog jag många bilder. Men när jag kom hem och laddade upp bilder var de förvånansvärt tydliga och skarpa. Med lite beskärning blev många bra.
...under bokarnas gröna tak.
 Efter nån timme på bönpallen värker både rumpan och knäna. Då är det dags att stanna och mjuka upp dem. Det är nackdelen med att sitta där bak. Man kan inte röra lika mycket på sig som när man kör själv.
Roadstop för olika aktiviteter
 Då kan det bli ett snabbt stopp vid vägkanten för lite olika aktiviteter. Här får bilderna tala för sig själva. Några bilder har jag snott från syrran.
Bensträckare

Ryggsträckare

Armsträckare eller nåt annat

Omvärldskoll

Kartkoll

Vi drar vidare...
 Sen drog vi vidare mot Billinge. Det är aldrig långt mellan bebyggelsen i Skåne, men det finns många fina små vägar att pröva.
...på krokiga vägar...

...kantade av blommor och grönska.

Fikastopp hos Fricks Trädgårdskafé och Spettkaksbageri
 I Billinge finns Fricks Trädgårdskafé och Spettkaksbageri. Där var nästa stopp inplanerat. Vi klev n genom den välkomnande porten...
Vad gör de för spännande saker här?
 ... och kikade in genom öppningen i dörren.
Aha, spettkakor!
 Där stod bagaren i egen hög person och tillverkade spettkakor, som sedan såldes i butiken och kaféet. I snart hundra år har bageriet gjort spettkakor.
Fika i trädgården
 Vi var förstås tvungna att smaka av kaféets utbud. Det fanns inte bara spettkakor utan också äppelkaka, jordgubbskaka, hallonpannacotta, biscotti och en massa olika sorters glass och sorbet. Det fanns mycket att välja bland.
Konst i trädgården
 I trädgårdens fanns många blomsterrabatter och olika keramikfigurer. Längs husväggen klättrade ett stort blåregn som hade några blommor. Vi undrade om det inte växte in i huset. Det fanns gott om sitthörnor här och där både ute i solen och under tak.
Dags att dra igen
 När magen fått sitt, kunde vi fortsätta färden. Vädret var lika fint idag som igår. Ingen klagade, alla var glada och nöjda.
Sonen åker med sin morbror

Cool knutte

Horsepower
 Från Billinge åkte vi mot Knislinge mellan Hässleholm och Kristianstad. Där ligger Wanås slott, som var vårt slutmål. De som ville kunde fortsätta en rolig väg mellan Glimåkra och Lönsboda, men träffen avslutades med lunch på slottet.
Lunch och slutmål på Wanås slott
 Vi satt i parken och åt en god lunch. Vi tog gulaschsoppan som var både god och mättande. Helsingborgarna skulle åka hem för att sedan fortsätta upp till Småland igen. Syster och svåger följde med brodern på den roliga motorcykelvägen innan de skulle återvända till Malmö. Brodern drog vidare hem till Växjö. Det innebar att vi var tre personer kvar och en motorcykel. Det löste vi genom att jag stannade kvar vid slottet medan maken körde sonen till Malmö. Det blev ett antal mil och några timmar innan han kunde återvända för att hämta upp mig. Vad jag gjorde tänker jag berätta i nästa inlägg. Men när han äntligen återvände, vände vi hemåt via Osby och Ljungby. Hunden var glad att se mig, när vi hämtade honom hos hundvakten. Vi var nog alla glada att komma hem och sova i den egna sängen.
Wanås slott från andra hållet

1 kommentar: