söndag 12 augusti 2012

Kladdkaka i mugg

Blommor från trädgården
 Ikväll var det möte på sommarhemmet i Fänestad. Det var vår värdgrupp som ansvarade för allt praktiskt. Min uppgift var att fixa blommor och hälsa välkommen vid dörren. Det råkar nästan alltid bli så att jag ska ha med blommor när trädgården är inne i en paus. Många blommor har blommat över, andra har inte kommit gång. Som tur var hittade jag några som blommade. Det var ganska mycket folk på mötet. Tonåringarna berättade om det läger de varit på i Gullbranna. Alamot sjöng och Ingemar predikade om att använda de gåvor vi har fått.

Det var annars en skön och slapp dag. Jag kan inte säga att jag gjort så mycket. Men det behövs sådana dagar också. Imorgon blir det nog fullt ös hela dagen. Jag har inte så mycket att berätta, men jag tänkte visa ett bra recept. Ibland finns det inga bullar i frysen och alla kakorna är uppätna. Då brukar jag göra kladdkaka i en mugg. Ingredienserna finns oftast hemma och det tar bara ett par minuter att göra den. Så här kommer en steg-för-steg-beskrivning.

Kladdkaka i mugg

Plocka fram en vanlig mugg och häll i 3 msk socker.

 Fyll på med 3 msk vetemjöl.
 Tillsätt ca 1 msk kakao (mer eller mindre beroende på smak) och en liten nypa salt.
Blanda alla torra ingredienser.
 Häll ner 2 msk olivolja i blandningen.
 Sedan häller du i drygt 3 msk vatten.
 Rör om så att allt blandar sig till en lagom kladdkakesmet.
Sätt in muggen i mikron och kör på full effekt i 1 min 40 sek.
 Ta ut muggen ur mikron. Var försiktigt för den är varm.
Låt stå en liten stund att svalna.
Toppa med en kula vaniljglass och njut av kladdkakan till kaffet.
Enkelt och gott!
Lycka till!

4 kommentarer:

 1. Perfekt när godissuget sätter in!

  SvaraRadera
 2. Den var verkligen inte god :c

  SvaraRadera
 3. Ush den var inte alls god, fast jag provade ju iofs med flytande margarin i stället för olja (då jag inte hade detta hemma) .. Och nej oätligt :)

  SvaraRadera
 4. Fungerade mycket bättre än jag trodde :D Jag hade i nästan 2 matskedar kakao och fick ta ut den lite tidigare ur mikron, blev jättebra konsistens.

  Tack för receptet! :)

  SvaraRadera