tisdag 21 augusti 2012

Silverskatten


Strax före midnatt publicerades vårt event. Det var lite pyssel att få det godkänt av reviewern, men nu är det klart. Om en månad är det dags och vi har redan fått en del anmälningar. Det kommer folk ända från Danmark. Det ska bli spännande att se hur många som tänker komma. För att inte tala om hur många som kommer när dagen är inne.


Vi kallar eventet för Silverskatten i Fänestad. Så här presenterar vi det i beskrivningen:


Om du vill träffa andra geocachare och uppleva historien om silverskatten från vikingatiden, kom till vårt event i Fänestad.

1873 hittade arbetskarlen Sven Anders Andersson Falk i Bockahall en silverskatt när han skulle svedja ny betesmark till sina djur. Silverskatten bestod av mynt från England och Tyskland. Ett av mynten som hittades hade rest långt för det var arabiskt. Hur mynten hamnat i Fänestad är det ingen som vet, men kanske var det en viking som tog med dem hem från en resa till England. Mynten är i alla fall från vikingatiden.

Idag letar vi efter andra skatter i Fänestad. Under eventet får ni tillfälle att möta andra geocachare och dela erfarenheter och gemenskap. Den som inte har hållit på så länge med geocaching, kan lära av dem som har större erfarenhet. Den som är nyfiken på geocaching, kan få pröva på. Det kommer att finnas möjlighet att köpa fika. Vem vet vi kanske får möta en och annan viking.

Under eventet kommer det att släppas ett antal cacher att leta upp och logga, både enkla och klurigare. Det kommer också att finnas en särskild familje- och nybörjarrunda, som är både handikappvänlig och barnvagnsvänlig.

Ta gärna med dina travelbugs och geocoins. Det kommer att finnas en låda där man kan lämna och hämta trackables.

Program:
13.00 öppnar caféet och kiosken. Där kan vi träffas och fika tillsammans.
14.00 inviger vi eventet och 20-25 geocacher släpps.
15.30 är grillen igång. Det finns korv och hamburgare att köpa men även möjlighet att grilla egen.
16.00 blir det prisutdelning och avslutning på eventet.

Eventet anordnas av 1000sjöar, Ardbeg10, forjoi, klokare, pjf70 och Virrepinnen.Fredrik har fixt alla fina bilder och loggor. Den sista bilden finns i ett inlägg på Facebookgruppen Geocaching Jönköping. Nu gäller det bara för oss att bli klara med alla förberedelser inför eventet. Jag har inte hunnit reka för mina gömmor än. Det får bli nästa vecka när vi kommit hem från Stockholm.

Vi ska till Stockholm i helgen för att gå på bröllop. Vår fosterson gifter sig. Pojkarna kommer hem imorgon och ska följa med. Idag var jag och handlade present från oss. Detta blir en händelserik vecka för på torsdag ska jag gå på begravning. Men det är livets gång. Det betyder att jag bara ska jobba imorgon. Sedan har jag tagit ledigt resten av veckan.

2 kommentarer:

  1. Låter spännande. Så man anmäler sig på geocaching.com då? Eller kan man komma oanmäld? Dresskod?

    SvaraRadera
  2. Man loggar Will attend på eventssidan. Dresskod: cachingutstyrsel efter väder. På eventet loggar man eventets loggbok. Efteråt loggar man Attended på nätet. Enkelt!

    SvaraRadera