måndag 6 augusti 2012

Skåne on wheels del 1

Skintaby i Halland
 Det är väl dags att börja sammanfatta helgens aktiviteter. Det blev en rolig helg med motorcykelåkning på sköna vägar, gott fika och god mat, trevligt sällskap och vackra vyer. Alla mina syskon och jag kör eller har kört motorcykel. Även nästa generation är intresserade av detta fortskaffnngsmedel, men kanske inte alla respektive. För ett par år sedan gjorde vi om den traditionella grillfesten i augusti till en MC-träff. I år var det södra sektionens tur att anordna den, dvs de som bor i Skåne. Det betydde att vi andra fick ta oss dit.
Nytt hus
 Maken och jag tjuvstartade lite och åkte redan på fredagen. Efter att ha lämnat hunden hos hundvakten, tog vi nissastigen ner till Halland. Där har makens familj haft sommarstuga ute på landet sedan 70-talet. Idag är det hans syster och hennes pojkar som äger den. Föra året revs den gamla stugan och nu finns ett nytt hus på plats. Maken har hjälpt till en del bl a med att rita och konstruera, mn varken han eller jag hade varit där och sett det nya. Så vi tog omvägen om Skintaby.
Sol och värme
 Det nya huset var mycket trevligt. Det påminde en del om det gamla, men är mycket bättre planerat och lite större. På baksidan finns ett härligt soldäck. Vi såg oss omkring och sedan fick vi fika innan vi åkte vidare.
Lite av det gamla
 En del av det gamla huset finns kvar. Den gamla muren tittar fram ur väggen. Det ska väl bli en liten kamin bredvid den så småningom. På väggen kan man se ett foto på det gamla huset.
Blommande paradis
 Min svägerska är en storodlare med gröna fingrar. I Halland frodas både blommor och grönsaker. Mellan huset och den gamla ladugården har hon sina odlingsbäddar.
Ett överflöd av blommor

Bi på rosa vitklöver
 I en fläck på gräsmattan växte det rosa vitklöver. Det har vi aldrig sett förut, men bina gillade dem.
Luktärter

Blå raritet
I Hallands klimat kan man odla andra växter än i Småland. Jag kommer inte ihåg vad den blå rariteten heter, men den går nog inte så bra här hemma hos oss.
Röda dahlior
 Från Skintaby, som ligger mellan Harplinge, Rävinge och Steninge, mitt ute på landet, åkte vi vidare söderut.  Det är inte så kul att tuffa på motorvägarna, men de slukar snabbt några mil om man vill komma fortare fram till målet. Vi stannade till för att sträcka lite på benen och tanka. Mitt högerknä gör lite ont hela tiden. jag vet inte varför eller hur det började. Jag hoppas det går över, men jag blir stel av att sitta många mil på bönpallen. Då är det skönt att sträcka ut skankarna och skutta lite.
Hos sonen
 Framåt kvällen anlände vi till sonens residens. Han har en liten etta på 19,5 kvadratmeter. Det var där vi skulle sova den här helgen. Vi hämtade upp madrasserna från förrådet och så var golvet fullt. Men vi skulle ju inte hålla till här hela tiden så då går det.
Hos greken
 Vi var hungriga så vi tog bussen inåt stan och gick till vår favoritrestaurang på Södra förstadsgatan. Vi kallar den bara för Greken, men den heter egentligen Plaka. Även om den gamla greken lämnat över restaurangen till yngre krafter, smakar grillspetten lika gott varje gång.
Souvlaki med goda tillbehör
Sedan återvände vi till lägenheten. Nästa dag var det dags för MC-träffen och vi skulle ses upp i Örkelljunga vid klockan 11. Tyvärr lyckades vi inte hitta en plats åt sonen. Man kan ju bara åka två på hojen. Han var nog lite besviken, men det ordnade sig till söndagen, som tur var. Men det berättar jag mer om i ett annat inlägg.

1 kommentar:

  1. Jättefina blomsterbilder! Åka på motorvägen... HUUUU!Modiga du! Ser fram emot fortsättningen!

    SvaraRadera