lördag 9 februari 2013

Heligsjö Runt Revisited


Lördagar är sköna. Då kan man oftast sova ut. Idag tänkte maken jobba lite i pannrummet. Följden av detta kunde bli kallt hus. Ingen värme på elementen när de är tömda. Inte så trevligt med kallt hus. Då är det bättre att pälsa på sig lite mer kläder och ge sig ut på en rejäl promenad.


Det har inte blivit så många eller långa promenader den här veckan av förklarliga skäl. Först sjukdom och sen ingen ord och de senaste dagarna jobb. Både hunden och jag behövde en trevlig runda. Den vanliga hundrundan är bra och lagom lång, men det kan ju bli lite tjatigt med samma runda hela tiden. På grannorten finns en fin runda i skogen runt en sjö, Heligsjö i Bredaryd. Dessutom kom det en ny cache där förra lördagen, när jag var helt utslagen. Det blev ett givet mål på dagens tur.


Vi parkerade bilen där vi brukar stå. Vi har varit här på flera cachingturer förut. Jag plockade fram min GPS och satte på den. Då upptäckte jag att batterierna var nästan helt utladdade, stod på rött. Ajdå, och reservbatterierna låg hemma i sin ask på skrivbordet. Då är det tur att det finns småländska köptempel på nära håll. Vi vände bilen mot Smålänningen och införskaffade en förpackning AA.batterier. Sedan återvände vi till Heligsjö.


Sjön låg frusen och täckt av snö. Det har kommit en hel del snö den senaste veckan. jag hoppas den ligger kvar över lovet så att eleverna kan vara ute och rasa i snön. Igår var jag ute på lunchen och rastvaktade. Det var härligt att se hur de rullade runt i snön. men sen efter lovet, kan snön försvinna.


Vi vek av åt vänster och tog stigen runt sjön. Det är ingen svår terräng att gå i. Utsikten är mycket trevlig. Så jag förstår att många gärna tar ett varv runt sjön. Det fanns färska spår efter andra vandrare, men vi såg ingen. De hade nog haft hundar med sig för Takko nosade överallt. Efter halva rundan vek vi av in en liten bit i skogen och letade upp den fina gömman. Det var en stor gömma, men inte svår att hitta. Det var förstås 1000sjöar som lagt ut den. Det var hans tvåhundrade gömma, CC-M-lakes-GC. Mer tänker jag inte avslöja. Ni får leta upp den själva om ni vill veta mer.


Vi vandrade vidare tillbaka mot bilen. I slutet av rundan tätnar skogen ibland och kantar stigen med höga väggar av snötyngda grangrenar. Lite mer snö var utlovat, men jag hoppades på uppehåll medan vi var ute. De kom ingen snö heller utom det snöfall vi orsakade genom att stöta till grenarna.


Vi tankade på hemvägen och passerade Soläng. Där såg vi flyttlassen. Svärfar får äntligen flytta in i ett äldreboende på hemmaplan. Trevligt för honom och även för hans vänner som får lite närmare till honom. Vi åkte hem och lagade lite mat. Maken höll på med jobbet i pannrummet och huset började bli lite utkylt. Det dröjde ända tills ikväll innan värmen var tillbaka. Då tittade vi på Melodifestivalen. Det var väl inte någon låt som stack ut. Louise Hoffstens var ganska bra, men jag tyckte pausunderhållningen var bäst.


Nästa vecka börjar var årliga satsning i missionskyrkan. Vi brukar kalla den "40 dagar med..." I år har vi förlagt den till fastan innan påsk. Dessutom fortsätter in i Stilla veckan, veckan innan påsk. Så då blir det 47 dagar. Förra året gjorde vi ingen andaktsbok som vi gjort tidigare, men det här året ska det bli en ny bok. Jag håller på att sammanställa alla bidrag. Förhoppningsvis blir den klar att dela ut på onsdag när vi drar igång med första samlingen.

Nästa vecka har jag ledigt, inarbetad tid ni vet. Då ska jag ut och geocacha några dagar. Vi får se vart det bär av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar