måndag 11 februari 2013

Stora F-dagen


Trots att det är lov var den här dagens schema ganska fullspäckat. Det verkade vara stora fixardagen. Visserligen behövde jag inte rusa iväg så tidigt som till jobbet, hunden skulle rastas och frukost intagas innan jag kunde anträda färden mot Värnamo. Båda bilarna skulle till Bilprovningen och få sin dom. Först var det makens SAAB, som tyvärr inte klarade provet. Sen tittade jag in på vårdcentralen och tappade några rör med blod inför läkarbesöket på torsdag. När man blivit av med blod, behöver man fylla på. Så jag tog en semla och en latte på Café 18. Maken hade fått en fikabiljett när han handlade sist. Så jag behövde bara betala en tia för fikat.

Tillbaka till Forsheda och byta bil, lämna makens vid stationen och fortsätta i min egen. Jag hann hem en runda innan det var dags för min bil att få sin dom. Det gick mycket bättre. Det var bara den där eländiga lampan som slocknar hela tiden. Jag får väl ta tag i en saken. Sen blev det några affärsbesök också. Lite mat, lite blommor, lite garn. Sen slog jag en plingeling till Katrin. Hon var hemma och kunde ta emot besökare i sin nya lya. Jag tog med en blomma och lite flyttgröt i plastkorvsmodell. Det var en jättefin lägenhet hon flyttat in i .


Igår kom det en ny mysteriecache ute i Svanaholm. Det var våra danska vänner som lagt ut den. Eftersom jag är ganska så förtjust i mystar, kollade jag förstås in den. Den såg ut att kunna lösas med hjälp av Mr Google, men det skulle nog ta ett tag för mig. Jag visste en som var mycket bättre på det område det handlade om. Så jag bollade över den till Katrin. När jag kom till henne, berättde hon glatt att hon precis löst den, bara nån mnut innan jag ringde. Det var bra tajmat. jag tyckte att vi skulle åka och logga den med en gång. Så vi tog med oss Tess och åkte hem till mig för att hämta Takko och lämna av lite inhandlade grejer.


Tess älskar att jaga katter. Det gör Takko också men de är mer vana vid honom. Ett stort svart monster dök upp i katternas varma trygga kök. Gissa om det blev fart på dem. Sigge rusade ut och gömde sig under trädäcket, Gulliver retirerade upp på kylskåpet, den hösta punkten han kunde hitta. jag skrattade så jag grät åt kalabaliken. Vi släppte ut hundarna och genast försökte de nosa upp katternas gömställen.


Gulliver kom snart ner från kylskåpet och satte sig i fönstret. Där hade han koll på situationen. men han vågade sig inte ut. Han såg mest skräckslagen ut när hundarna närmade sig. Vi väntade ett tag på gården medan hundarna rusade runt. Fredrik hade slutat jobbet och var på väg att ansluta sig till oss. När han kom packade vi in oss i min bil och drog till Svanaholm.


Vi körde de snöiga småvägarna över Torskinge - Slättö sand - Slättö kvarn - Åby - Svanaholm. Vi började ana var vi skulle hitta cachen och våra aningar verkade stämma.


Vi hoppade ur bilen och började leta. Först hittade vi något som verkade kunna vara en del av gömman men det var det inte. Det var något gammalt skräp. Sen fick jag syn på den lilla färgglada behållaren. Den bara låg där framför ögonen på mig. Katrin fick äran att signera den tomma loggremsan.


Nu står det: "FTF 11/2-13 kl. 16.31 forjoi, pjf70, klokare" på loggremsan. Det var riktigt kul att komma ut på ett litet geocachingäventyr så här en vanlig måndag i februari. Det blev inte bara en fixardag utan också en FTF-dag.


Takko höll jag kopplad för man kan inte lita riktigt på att han kommer när man ropar. Men Tess kommer så hon kan springa fritt. Hon stack iväg en bra bit ända bort till ett litet träd långt ute på betesmarkerna. Sen kom hon rusande tillbaka så snön sprutade om henne.


Jag tror båda hundarna uppskattade att få komma ut och leka lite. Hela vägen till Svanaholm höll de konsert i bilen. Det var Tess som stod för bastonerna och Takko för de höga tonerna. De är roliga våra husdjur.


När cachen var loggad, åkte vi en annan väg hem över Tallberga - Karaby - Slättö - över mossen till Torskinge och hem. Det var en skön utflykt, men nu började det bli lite kyligare. Solen hade visat sig tidigare och vi kunde till och med skymta den blå himlen bakom molnen. Men när solen går ner, blir det kallt. Imorgon ska det bli mer geocaching. Då blir det förhoppningsvis en heldag.

1 kommentar:

  1. Har också försökt leta cache. Två olika.Den ema var borta. Den andra hittade vi inte vägen till
    Det låg en massa hus i vägen.Retligt.I morrn ska vi besöka Teide. Utan att kolla cachar.Ha det bra hemma i snön.Här har vi dryga 20 grader och sol.Helt ljuvligt.Anna-Lena

    SvaraRadera