onsdag 6 februari 2013

Vinterns och krafternas återkomst


Det var en ny värld vi vaknade till. Under natten hade det snöat så marken var täckt av snö. Det kom fortfarande några snöflingor dalande då och då under dagen. Vintern återvänder. Det gör även krafterna. Idag mådde jag mycket bättre och under dagens lopp har jag till och med kunnat äta lite mer normalt. 


Efter frukost gick vi ut, hunden och jag. Fröautomaterna för fåglarna var tomma och behövde påfyllning. Jag hittade min skyddsängel liggande på marken täckt av snön. Den behöver kanske en ny upphängningstråd. 


Sen fortsatte vi promenaden på den knappt skönjbara stigen. Träd och buskar hade fått vita draperingar. Det måste ha blåst en del eftersom även stammarna var snöpudrade. Inget av detta märkte jag eftersom jag sovit som en stock även den här natten.


Det var stor skillnad mot i måndags då det knappt fanns någon snö på stigen över kullen. Takko stretade glatt på. Han tyckte nog att jag gick för sakta.
Vi mötte Stig, en av våra katter, som var på väg hemåt. Han är lite justerad och haltar lite på ena benet. Det förvånar mig inte eftersom han är en riktig slagskämpe. Någon gång måste han väl möta sin överman.


Jag vet inte om han trodde att hunden inte skulle se honom om han hukade i snön. Det gick väl inte så bra. Han är inte precis snöfärgad i pälsen. Takko skulle klara det mycket bättre, men han gömmer sig aldrig.


Idag orkade vi gå en lite längre sträcka på morgonrundan. Det fanns spår efter andra vandrare och hundar som Takko undersökte noggrant. Fåglarna kvittrade och man fick nästan vårkänslor trots nysnön.


Idag är det mer snö på den plöjda åkern än igår. Det är roligt att jämföra bilder från olika tillfällen och se hur naturen och vädret förändras. Trollhasseln utanför dörren hade också fått ett vitt täcke på sina snirkliga grenar.


På eftermiddagen tittade solen fram lite genom de grå slöjorna. Vi tog bilen till affären för att fylla på förråden av livsmedel både för människor och djur. Det kändes rätt bra att komma till civiliserade trakter efter en ofrivillig isolering på landet. Eleverna hade precis slutat skoldagen och traskade hemåt genom samhället. Det ska bli roligt att träffa både dem och kollegorna imorgon. För då ska jag återvända till vardagen igen. Särskilt roligt att Björklund lovat att lätta på dokumentationsbördan för oss lärare. Då kanske vi kan orka jobba ända fram till pensionen.


1 kommentar:

 1. Snöängeln blev verkligen fin i sin snöskrud.
  Jodå, nu är vintern tillbaka, och det får den väl vara.
  En månad till är OK, sen hoppas jag på vår.
  Skönt att höra att du frisknat till efter pärsen.
  Fantastiskt att det händer något positivt i skolvärlden. Men som C-E sa: - Det går mot valtider.....

  SvaraRadera