onsdag 6 februari 2013

Soffläge

Sol på lilla promenaden
 Trots att jag vilat hela helgen och hela måndagen sov jag som en stock hela natten och vaknade inte förrän klockan nio. Jag hörde inte när maken steg upp eller när han åkte till jobbet vid sextiden. Lite av febern dröjde kvar hela förmiddagen, men jag kunde i alla fall ta en kort promenad med hunden efter frukost. Annars var det mest soffan som gällde. Jag har nog sett fler TV-program idag än vad jag brukar göra på en hel vecka. Jag är ju inte någon storkonsument av den varan.
Flera vandrare både tvåbenta och fyrfotade
 Jag löste lite korsord och stickade på ett nytt par strumpor när jag satt i soffan. I fredags öppnade en ny garnbutik i stan, C-Knit. En av mina gamla kollegor som sedan jobbat som rektor har nu slutat helt och satsat på garn. Hon har haft en butik i stationshuset i Bor, men flyttar nu in till stan och samarbetar med Eks lilla bod ute i Hjälshammar. Jag var där och inhandlade några härvor Manos Silk Blend och några nystan Järbo mellanraggi till strumpor. Nu har jag ju fått upp flytet och kan sticka utan att behöva kolla mönstret.
Vändpunkt Kanalen
 Även om utmattningskänslan sitter i efter den här pärsen, har jag orkat lite mer idag. Jag hade räknat med att kunna återgå till jobbet imorgon, men så blir det inte. Efter lunch fick jag magknip, som höll i sig ett tag. Det kanske var bullen jag tog till förmiddagsteet som satte sprätt på magen. Det sägs ju att det är bra att rensa ut ibland, detoxa. Det kanske var det jag varit med om. Det lugnade sig efter ett tag, men magen är inte helt i ordning igen. Det är inte värt att riskera smittspridning så jag får stanna hemma en dag till i alla fall.
Lång väg hem, kändes det som
 På eftermiddagen gav vi oss ut en gång till, hunden och jag. Han blev förstås riktigt glad och jag släåade mig fram. Jag orkade ända ner till kanalen, men där vände vi. Vägen kändes såå lång tillbaka.
Snart hemma igen
 Kycklingsoppa, har jag hört, ska vara bra för sjuklingar. Jag rotade runt i både frys/kyl och skafferi och fick ihop ingredienser till en riktigt god blandning. Först en halv portion och lite senare en halva till. Nu ska väl krafterna kunna återvända. Takko gillade den också.
Bara stigen över kullen kvar
Ikväll missade styrelsemötet. Ordinarie ordföranden var också sjuk. Han ringde på förmiddagen och ville att jag skulle hålla i det, men det gick ju inte. De andra fick klara sig utan både ordförande och vice ordförande. Jag får se nästa gång om jag blivit avsatt eller inte.

Jag avslutade kvällen i soffan med att titta på ett intressant dokument utifrån om barnarbete på kakaoplantagerna i Elfenbenskusten. Det var värre än man kan tro och de stora multinationella företagen slår bara ifrån sig. Men det visste man ju att dem går det inte att lita på. Frågan är vem man kan lita på. Choklad är ju gott och ingen vill väl avstå. Det kanske inte heller är någon lösning. Då får ju inte odlarna något betalt för sitt arbete. Det enda är nog att ständigt granska och kolla så som journalisterna gjorde. Men just nu känner jag inte för choklad, av flera orsaker.

1 kommentar: