måndag 18 februari 2013

Trasig tand och mera snö


Snön hänger från ladugårdstaket. Vi väntar bara på att den ska rasa ner. Det brukar höras som en mindre jordbävning då. Men vi hörde aldrig något ras i helgen. Snön satt väl fastklistrad. Temperaturen har hållit sig kring nollan och då klibbar snön vid. Det snöade en hel del igår. Men idag kom det ännu mer snö. Vägarna blir moddiga och jobbiga. Nu när sportlovet är förbi, väntar vi på våren. Fåglarna sjunger, men det är bara de tidiga som hörs. Vi får nog vänta ett tag till på resten.

Nu har vi fått vår värmepump installerad. När jag var hemma på min rast för att ta ut hunden en liten runda, var installatören här och fixade det sista. Sen när jag kom hem ikväll, hörde jag att apparaten var igång. Det känns skönt att slippa gå ut och elda i pannan i tid och otid. Äntligen är det klart.


Idag var vi tillbaka på skolan igen efter en veckas härligt vinterlov. Många hade varit ute i snön. En del hade åkt skidor eller skridskor. Nu börjar hästveckorna fram till nästa lov. Det är nu allt ska klaras av. Man brukar ju säga att det man inte hinner med innan påsk blir inte gjort. Det är mycket som ska hinnas med och tiden är knapp. Vi körde i alla fall igång med rivstart.

I fredags bet jag av en tand, eller i varje fall en gammal fyllning. Så idag fick jag slå en signal till tandläkaren. Som tur var för mig hade han fått ett återbud. Jag fick åka iväg en stund för att få tanden lagad. Det fixades elegant, men jag blev 1240 kronor fattigare och kom tillbaka med en sluddrande tunga och bortdomnad käke. Fem timmar varade bedövningen så den tog rejält. Men så kände jag inget under lagningen heller. Det var lite svårt att prata så jag höll mig rätt tyst sista lektionen och på arbetslagsträffen. Hungrig blev jag också för jag hade inte ätit sen klockan elva när jag väl kom hem vid halvsextiden. Då var det gott med lite mat.


Igår tjänstgjorde jag som extra predikant. Pastorn hade ledig helg och jag hade lovat predika. Temat var givet. Vi har precis startat våra 40 dagar och söndagens tema var Prövningens stund. För den som vill läsa min predikan så finns en länk nedan. Det var vår värdgrupp som tjänstgjorde. Vi städade kyrkan i lördags. Igår var det maken som skötte ljudet, jag predikade och en av de andra ledde mötet. Så vi hade hand om nästan allt. Sången stod inbjudna gäster för. Efter mötet var det spartansk mingelfika. Det är ju fastetid så då kan vi ju hålla igen lite.

Efter mötet var det flera som sade att de sett i predikoturerna att jag skulle predika i Ås på kvällen. Det var tur att de sa det för det hade jag nästan glömt bort. Jag hade inte noterat det i min kalender och då är det borta ur minnet. Så på kvällen körde jag till Ås och höll samma predikan är. De är inte så många men det brukar alltid vara trevligt att besöka dem. Det snöade när jag åkte dit, men på hemvägen hade det slutat. Skogarna är snötyngda och man får ta det lite lugnt på vägen över mossen mellan Slättö och Torskinge. Sen var jag snart hemma igen och kunde varva ner med slutet av Så ska det låta.

Predikan Prövningens stund 2013-02-17

1 kommentar:

  1. En trevlig och läsvärd vardags ( helgberättelse). Det är viktigt att få med sådant också, inte bara berätta om olika upplevelser.
    Här fick vi bara ett par cm snö. Gott att det inte blev mer.
    Tillbaka till skolverkligheten är ok. Och jag hinner det jag hinner.... bätrre attd et blir någorlunda bra än att hasta över. Så tänker jag! HA det så bra! Anna-lena

    SvaraRadera