fredag 15 februari 2013

Till Skryd och Vgd


Dagens utflykt gick till Skillingaryd/Vaggeryd. jag var lite trött eftersom jag somnade sent och sov dåligt inatt. Men jag kom upp och packade ryggsäcken, gick en runda med hunden, som fick stanna hemma. Sen åkte jag till Värnamo. Därifrån åkte jag med Katrin och Fredrik. Att det blev Vaggeryd som mål för dagens cachingtur beror på att de senaste veckorna har det kommit ett stort antal gömmor där. En del var enkla, men andra var riktiga kvalitetscacher.


Vi startade letandet i Skillingaryd. Den första gömman fick jag leta upp själv då de andra redan loggat den. Den hette Formgivare #3 och handlade om Bengt och Lotta. Jag har några smycken formgivna av dessa. Det kanske inte syns så bra på bilden. Jag hittade en rolig funktion i mobilkameran som jag var tvungen att testa.  Sen loggade vi några mystar som jag löst. Det var tre av cachenötterna i Skillingaryd, som jag äntligen lyckats lösa. Tyvärr hittade vi inte den sista. Det kanske går lättare när snön är borta.


Bilen rullade vidare norrut mot Vaggeryd som ju var dagens huvudmål. Första stoppet blev vid En massa spån. Vi hittade burken enkelt, men det var svårare att komma in i den. Här krävdes verktyg. Till slut hittade jag något i min nyckelknippa som visade sig funka. Många stora lastbilar passerad medan vi loggade. Bakom staketen fanns stora gula berg med sågspån. Det var tur att vi inte hade sågspån i huvudet. Efterlyckad aktion kunde vi fortsätta.


Rondeller kan innehålla mer än rondellhundar. Här fanns ingen hund vad vi kunde se, men det fanns en cache. Vi stövlade rakt in i centrum av cirkulationsplatsen. Gissa om det fanns stora ögon som tittade på oss. Det var ganska många både personbilar och lastbilar som passerade under den tid vi befann oss i händelsernas centrum.

Vi åkte sen in till Vaggeryds centrum. Det blev en semla och kaffe på ett fik innan vi fortsatte. jag hade glömt plånboken hemma, men jag blev bjuden på kalaset. Det blir väl min tur nästa gång.


Det finns en hel serie med brocacher. Vi besökte två av dem men lyckades bara hitta den ena cachen. Lite balansgång kräves på den hala slänten, men burken var lätthittad.


Vid den andra bron letade vi ett tag övervakade av ett antal änder. De var nyfikna på oss och vaggade runt oss. En av honorna ville ge sig upp på vägen, men vi tyckte att det kunde vara för farligt. Hon gjorde ett försök, men blev väl skrämd och flög rakt ner i ån över huvudet på oss genom buskage och allt.


Herr gräsand i sin praktfulla dräkt höll koll på oss. Efter ett tag gav vi upp och åkte vidare. Totalt loggade jag 20 cacher idag. En del av dem var vanliga skyltcacher, men många var fina gömmor på bra ställen.


Vid friluftsgården parkerade vi bilen och gick en runda för att logga ett antal cacher. Det var skönt med en promenad. Många åkte skidor i spåren eller promenerade. Andra åkte pulka i backarna. Vi besökte både Skogsmulle, Robin Hood och trollen, men ingen var hemma. Deras cacher var däremot på plats.


 Skägglaven hängde i träd och buskar. Det måste vara frisk luft i den här skogen eftersom den växte så ymnigt. Eller var trollens skägg som fastnat i buskarna?


Ibland satt gömmorna lite högre upp. Det går ju an om det finns naturliga stegar. Fredrik fick vara apa den här gången. Det var en ny version av gömma. Det är alltid trevligt med nya konstruktioner. Vi lyckades i alla fall öppna den med hjälp av nyckelknippan än en gång. jag måste nog stoppa ner en skruvmejsel ibland cachingutrustningen. Pincetten har varit ovärderlig de senaste turerna. När loggremsorna är lite fuktiga eller nerknölade i trånga petrör, då är pincetten det som gäller.

Efter några lätta cacher, åkte vi till en svår gömma. katrin och jag hade varit där och letat en gång utan att hitta den lilla luringen. Det var en stor gran som gett namn åt cachen. En del andra vana geocachare hade också gått bet. Idag letade vi bara en kort stund. Sen sade Katrin att där den ju. Det var nog lite lättare att urskilja den när det var snö på marken. Fast det kändes riktigt gott att kunna avsluta dagen med denna luriga gömma.


Nu blev det inte sista gömman som vi hade tänk. När vi åkte hemåt såg jag att det fanns en till gömma i rondellen vi körde in i för att köra upp på E4:an. Vi stannade till och hoppade ur bilen för att leta. Jag hittade den en bit upp i ett träd. Nu var det min tur att klättra. Jag fick till slut användning för min teleskopstege som vi lastat över från min bil på morgonen.


Detta var andra tillfället då jag använt stegen. jag köpte ju den för att kunna nå de lite högre gömmorna och här gick det bra. Cachen plockades ner och loggades utan problem.


Den allra sista gömman på rundan var nog den allra bästa. Den hade till och med min mugglarmake gillat. jag tänker förstås inte avslöja hur vi fick fram cachen, men det var med gemensamma ansträngningar Fredrik och jag kunde signera loggremsan. Detta var en av dagens höjdpunkter och helt klart värd ett favoritpoäng.

Sen åkte vi direkt hem. Min bil stod kvar i Värnamo och stegen lastades över igen innan jag vände hemåt efter en lyckad dag. Vi var mycket nöjda och trötta. Hemma igen var det dags att ta ut hunden en runda och sedan laga till lite mat. Idag blev det lax i ugn och pasta. Smakade smaskens!


När jag loggat alla cacher på nätet, satt jag och lekte lite med mobilkameran. Jag hittade några roliga funktioner. Så här är några roliga bilder på mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar