söndag 24 februari 2013

Söndagsbön på gång


Ikväll var vi tolv personer och en hund som gav sig ut på en bönepromenad genom samhället. Det var första gången vi gjorde en sådan aktivitet i församlingen. Vi bestämde igår på vår styrelsesamling att satsa på ytterligare en bönesamling i veckan. Vi har haft en samling på tisdagar klockan nio, men de flesta har ju ingen möjlighet att vara med då. Nu bestämde vi att erbjuda dem som vill be tillsammans att komma till kyrkan på söndagskvällarna mellan sju och åtta. Någon från styrelsen kommer att öppna kyrkan och finnas med. Hur samlingen kommer att se ut beror på vem som håller i den. Idag blev det en bönepromenad.


Vi startade från missionskyrkan och gick en runda runt hela samhället. Här och där stannade vi till och bad för olika saker. Vi bad också under tiden som vi gick. Efter en timme var vi tillbaka vid kyrkan och då hade vi gått ca 3,5 km. Det var lika långt som jag gick på eftermiddagen med hunden. Han fick inte följa med ikväll för jag trodde att Bosse skulle följa med. Det gjorde han också. Takko gillar inga andra hanhundar så det var bäst att han stannade hemma. Vi avslutade promenaden i kyrkans entre med att be för varandra och till slut Fader vår. Jag tror alla som var med hade uppskattat promenaden och gemenskapen som vi hade. Nästa söndag är det någon annan som ansvarar och då få vi se hur det kommer att bli då.


På förmiddagen hade vi gudstjänst som vanligt. Pastorn predikade om den kämpande tron, som var dagens tema. Tonåringarna sjöng och bjöd på mingelfika. Sen åkte vi hem och lagade lasagne. Det var inte alls dumt.  Ett par matlådor blev det också.


Dagarna och veckorna rullar på. Imorgon är det skolan igen. Då ska vi försöka få lampor att lysa, prata engelska med varann, skriva om hur en vattentoalett, en blandare och ett vattenlås fungerar samt kolla vad vi kan om geometri. Många olika saker jobbar vi med. Det är därför lärarjobbet är så omväxlande och eleverna gör det spännande. Man vet aldrig hur det slutar.

2 kommentarer:

  1. Spännande form av gemenskap. Det kommer säkert att bli uppskattat av fler än de som är med. Kanske något att föreslå till vårt råd i kyrkan.
    Vi har haft en fantastisk körhelg med en Baetlesmässa. Den blev så bra tack vare att kyrkoherden och kantorn är öppna för nya idéer båda två. Det ger energi för en hel vecka =)

    SvaraRadera
  2. Ni är så bra på att få till det båda två.... När man läser om bönepromenader och körkonserter, ja, då saknar man att man inte är med i någon gemenskap. Ha en bra vecka!

    SvaraRadera