söndag 20 juli 2014

Glass, gass och burkar


Nu ha värmen kommit tillbaka. Det är väl med lite blandade känslor jag ser temperaturen stiga på termometern. Bara det fläktar lite så kan det gå an, om jag får sitta i skuggan och inte göra så mycket. 

Igår följde jag med Katrin och Fredrik till Halmstad för att gå på ett glassevent. Det kunde passa bra i värmen. Vi lämnade Tess hos Katrins syster inne i stan och åkte ut till Riccardos glasscafé i Möllegård. Vi var där och provade glassen föra året tillsammans med Anna-Lena så vi visste att den var god. 


Det var redan många geocachare samlade, men först undrade vi var de var. Vi träffade på Johansson5 som kunde berätta att de satt inne. Där hittade vi eventsarrangören och en massa deltagare längst in.


Det var inte lätt att se vilka som kommit för eventet och vilka som var vanliga glassugna semesterfirare. Vi kände igen några av deltagarna men de flesta var helt okända. Vi hittade i alla fall loggboken och signerade den.


Sen ställde vi oss i kön till glassen. Framme vid disken fick vi veta att v inte fick sitta inne och äta våfflorna eller bägarna med glass. Det tyckte vi verkade lite konstigt. Varför satt alla andra inne då? Senare förstod jag att då skulle vi nog ha satt oss vid borden och beställt i stället. Där serverades man i helt andra bägare. Det kanske var andra priser också, vem vet.


Vi satte oss i alla fall ute. Det var ganska fullt så först stod vi en stund och pratade innan vi kunde sätta oss på några lediga stolar. Glassen var god, men Viskadalens glass var godare. Detta var ju andra glaseventet för mig den här sommaren.


När vi ätit upp vår glass, ville vi ut en stund och leta upp några burkar. Johansson5 hakade på så Team Tess utökades med honom den här dagen.


Vi valde att gå en runda bland golfarna i Tylösand. Det fanns en serie cacher som kallades Nära golf. Här började vi på nummer 6. Vi fick inte riktigt ihop det till en runda för vi fick gå tillbaka på ett par ställen och gena över gräsmattorna för att komma till nästa på ett annat. Vi kunde inte följa cacherna i nummerordning heller. Annars brukar ju det vara bra om man ska hitta en runda.


Gömmorna var för det mesta enkla, petrör i en tall eller gran eller under en sten. Någon av oss spanade snabbt in den så loggningen gick fort och vi kunde fortsätta vår promenad i solgasset. Som tur var hade vi ju lite skugga i skogen.


Golfarna var också ute i solgasset. Det är väl de och vi geocachare som är ute i alla väder. De verkade ha kul i alla fall för jag hörde hur de skrattade.


Jag hittade en golfboll inne i skogen, men det kom ingen genom luften medan vi var där. Annars kunde man ju varit lite orolig när man gick där. Vi var ju förvarnade förstås.


Det var några gömmor som var lite svårare, men de vållade oss inga problem de heller. Det var alltid någon av oss som hade ögonen med sig.


En klättergömma fanns det. Den tog Johansson5 hand om medan vi andra hejade på nedanför. Det var trots allt en ganska snäll klättercache. Den hörde egentligen inte till Näragolfcacherna utan hette Happy New Year 2014.


Det blev totalt nio golfcacher loggade. Johansson5 hade tagit några av dem förut. En annan alldeles nysläppt gömma hette Inte Golf här. Den var så ny så alla hade den inte i sina PQ. Men det gick ju bra att skicka mellan GPS:erna. Den sista golfgömman tog vi på vägen tillbaka till Möllegård. Sen åkte vi dit för att lämna av Johansson5 som hade sin bil kvar där.


Vi fortsatte vägen framåt och då såg vi en LeyaQman/Marhav-gömma vid vägen. Elskåpet hette den. Vi stannade till för deras gömmor är alltid intressanta. Johansson5 bromsade in bakom oss. Det visade sig att han letat här förut utan resultat. Nu ville han gärna vara med igen.


Vi letade en liten stund, men till slut var det Johansson5 som spanade in den kluriga gömman. Den var inte så enkel att hitta , men nu är den loggad. Sen åkte vi åt var sitt håll. Nu var vi nöjda med burkarna och i stället var vi sugna på lite mat.


Katrins syster bor i närheten av Folkets Park. Vid stannade vid grillen och beställde lite god mat att ta med hem till henne. Det var inget vanligt gatukök. Vällagat och gott var det. trevligt bemötande fick vi också.


Sen satte vi oss i systerns trädgård och njöt av sommarkvällen. Det var svalare nu och både hundar och människor mådde gott. Vi satt länge och pratade innan vi vände norrut mot Småland igen.

1 kommentar:

  1. Är kvar i Hd alldeles ensam
    CE kommer tillbaka på tisdag.. Har tagit en cykelrunda och hittat åtta cacher i Fyllingetrakten.//Anna Lena

    SvaraRadera