måndag 7 juli 2014

Team Tess till Tranemo


Nu är det flera dagar sedan jag skrev något här, men det har varit lite fullt upp. Jag kommer att uppdatera det mesta allt eftersom jag hinner. En del som jag har pysslat med vill jag inte berätta om än. Om en och en halv vecka ska jag ha ett litet bad- och grillevent och då kommer jag att släppa lite gömmor. Därför vill jag inte visa allt jag gjort, men bilden här ovan är en liten spoiler. 


I fredags var det i alla fall dags för en geocachingrunda med Team Tess. klokare, som nu bytt geocachingalias till lokk, och pjf70 plockade upp mig i Forsheda. I Tranemo mötte vi Ardbeg10 och då var vi fulltaliga. GeoTess vallade in oss alla. Det blev en liten macka vid bilen innan vi gav oss av.


Först på programmet stod Schlagerrundan. Den började vid Hagatorpets friluftsgård och följde ett av motionsspåren.


Alla gömmorna hade olika schlagerlåtar eller artister som hintar. Ibland gissade vi hej vilt och vi lyckades ganska bra pricka in rätt. Fast ibland var hintarna lite långsökta.


Stigarna var omväxlande. ibland var det nog mer ett promenadstråk än ett joggingspår. Det var en varm dag så vi svettades en del i skogen.


Ibland följde vi lite större stigar eller grusvägar. Gömmorna var inte svåra att hitta. Vi hittade alla ganska snabbt, men så var vi ju fyra som letade plus en spårhund.


Jag spanade in lite gula godsaker också. De andra traskade på men jag hann plocka kantarellerna och sen hinna ifatt dem.


En röd kremla såg jag också. Annars var det mest blommor vid vägkanten. Blåbären har börjat mogna och de smakade gott och läskade oss törstiga vandrare.


Vid en av gömmorna hittade jag burken på marken. Den borde egentligen ha suttit uppe i en gyllene sko som hängde i trädet ovanför. När jag loggat, ville vi pröva om burken passade i skon. Då förstod jag varför den legat på marken. Ut ur skon vällde en massa ilskna getingar. En av dem stack mig på handen. Vi retirerade och kastade burken där vi hittade den. Sen gav vi oss snabbt av därifrån. Jag har som tur inte så ont av insektsstick. Efter nån timme hade det upphört att svida. Men nästa morgon var handen lite svullen och röd. dessutom kliade det vansinnigt mycket. De håller i sig lite än men har blivit mycket bättre. Det går säkert snart över.


Vi passerade ett litet rött torp. Sådana ställen uppskattar ju vi. Annars såg vi inga människor på hela rundan. Vi var helt själva i spåret.


Nattviolen blommade vid torpet. Jag har sett nattvioler på många ställen den här sommaren. De måste blomma rikligt i år.


Det fanns fler torparblommor vid torpet. Först trodde jag att det var stormhatt, men nu blir jag lite osäker. Den ser inte riktigt ut som dem jag har här hemma.


Burkarna hade som sagt schlagertema. Ibland förstod man inte hinten förrän man hittat burken. Då kunde vi utbrista i ett "Aha!" Det var blandat petrör och små plastburkar.


Den tionde gömman var en bonusgömma. Koordinaterna till den fick vi i några av de andra burkarna. Finalen var den bästa av gömmorna. När vi läste hinten, gissade vi på vad vi skulle få se. Våra vildaste gissningar slog faktiskt in. Jag skrattade högt när jag fick syn på den. Så det blev ett favvopoäng på den.


Tio loggade cacher och en färdigvandrad runda gjorde oss inte mätta på burkar. Vi fortsatte en stund till i sommarvärmen.


Först gav vi oss på Järnvägsbron i Hjärphult. Ardbeg10 tog på sig stövlarna och plockade fram burken åt oss andra att logga. Numera går det inga tåg här utan järnvägen är till för cyklister och fotgängare. Sen åkte vi till Tranemo köpcentrum. Den lilla nanon hittades och loggades enkelt trots att många mugglare passerade på väg till och från butiken. Alla kom ut med klirrande plastkassar så här på fredagseftermiddagen. Då kan ni nog gissa vilken butik det handlar om. Vi brydde oss inte om att handla där. Vi gick till ICA och köpte glass och dricka som vi avnjöt på en parkbänk utanför affären innan vi fortsatte.


Fågelholken var en trevlig bekantskap. Det visade sig vara ett höghus för fåglar. cachen satt inte i huset utan i närheten en bit upp. Vi hade ju inte velat störa holkinvånarna om det nu fanns några. Vi såg inte till några hyresgäster.


På huset i närheten satt det däremot något fågelliknande. Det kanske var något helt annat, men jag tyckte det såg ut som en fågel.


Nästa cache hade vi kanske inte brytt oss om därför att det var en T5:a, men nu hade jag läst loggar och beskrivning tidigare och förstått att den inte var så svår. många hade klarat den med hjälp av en stege, antingen egen sådan eller stege som tillhandahölls av grannarna. Ardbeg10 hade sin stege i bilen så vi åkte dit för att kolla.


Korsarkoffs barndomshem hette gömman. Det fanns en hel del barn i området nu också. De cyklade glatt omkring till synes omedvetna om faran av att cykla bakom backande bilar. Såg lite farligt ut när småttingarna kom susade.


 Ardbeg10 gick tillbaka till bilen för att hämta redskapen. Under tiden satte vi oss på gräsmattan och vilade. Det gäller ju att passa på när det går så att man kan återhämta sig i värmen.


Med hjälp av stege och plockare kunde vi sedan signera denna T5:a. Därmed betade jag ytterligare en ruta i D/T-matrisen.


Några av de gömmor vi besökte hade Ardbeg10 loggat tidigare, några hade lokk och jag tagit. Här vid Soppatorsk var det bara jag som loggat tidigare. Den är lite knepig att få upp, men till sist gick det den här gången med.


Sista gömman för dagen blev Röret. Vi gissade att det behövdes vatten och med gemensamma ansträngningar kunde vi fånga in den lilla burken och logga remsan. Sen åkte vi hemåt åt varsitt håll. För min del blev det totalt 15 gömmor loggade den här rundan. Det var lite lagom många i sommarvärmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar