torsdag 17 juli 2014

Mitt i semestern - ett event


Då var dagen inne för mitt Mitt i semestern-event. När jag skickade in detta, tänkte jag att det kommer nog inte så många. Kom det tio så skulle jag bli nöjd. Men det ramlade in will attend-loggar lite då och då. Igår kom det flera gäng från när och fjärran. Till och med i natt plingade det till i mobilen av en logg. Dessutom kom några som inte anmält sitt deltagande. Så vi måste nästan ha varit ett fyrtiotal geocachare till slut.

Vi invigde våra skyltar för vår Facebookgrupp Geocaching Finnveden.


Jag tog det lugnt tidigare på dagen och packade sedan ihop mina attiraljer för grillning och cachesläpp. En timme innan eventet åkte jag för att ställa i ordning vid badplatsen vid Liljenäs där eventet skulle gå av stapeln. Idag var där inga badsugna, men det hade ju varit molnigt hela dagen. Framåt kvällen kom solen fram så det blev riktigt trevligt väder under samlingen.


Några hade varit i trakterna och cachat under dagen. Jag fick lite loggar då och då. En del kom tidigt och hjälpte till att flytta borden så vi kunde sitta tillsammans. Sen droppade det in allt fler. Förutom alla lokala geocachare, varav en del inte hade varit med på event tidigare, så kom det långväga gäster. En stort gäng kom från Växjö även om några av dem hade sommarstuga i Hölminge längre ner på Bolmens östsida. Längst resväg hade gänget från Umeå. De var på väg ner till Skåne och cachade längs vägen.


Grillen var i gång och alla var nog sugna på lite grillat. Var och en hade med sig sitt eget så jag stod bara för glödbädden. Sen minglade vi runt och pratade med alla. Det var kul att träffa några som jag inte mött förut, men också trevligt att umgås med de jag brukar träffa på event och andra geocachingutflykter.


Strax före åtta var det så dags att släppa iväg alla cachesugna jägare på FTF-jakt. Det blev rusning mot parkeringen när jag delat ut alla koordinater på papper till dem som ville ha. De senaste veckorna har jag lagt ut 17 nya gömmor. De flesta finns längs Moenvägen som nu har 15 gömmor med de gamla. De andra tar man lättast från Torskingevägen. Nu skulle jag ju kunna avslöja lite mer, men det får bli senare.


Det finns några som inte bryr sig om att jaga FTF. De tog det lite lugnare men åkte för att logga några gömmor i alla fall. Jag packade ihop allt vid badplatsen och förflyttade mig till Skogsbiblioteket. Där dukade jag upp ett bord med kaffe, te, läsk och kex. Efter den första hetsiga jakten kunde det vara gott med en kopp kaffe och en stunds snack om jakten och gömmorna. Jag var lite nyfiken på hur de uppfattade gömmorna. Lite fel blir det alltid. Några gömmor hade fel koo på pappret, men cacharna hade ju mitt mobilnummer så det löste sig.


Efter en stund dök det upp lite kaffesugna cachare. Alla var ju inte med hela tiden. Några hade åkt hem innan cachesläppet och andra kanske hoppade över kaffet men loggade några gömmor. Många hade dock gett sig i kast med de flesta. De som inte loggat cachen Skogsbiblioteket gjorde förstås det.


Det blev en mysig stund i ladan, men mygg och knott hittade också dit. Så småningom sa alla hejdå och åkte vidare. Vid 22-tiden packade jag ihop för då hade nästan alla åkt. Vid den tiden skulle mina gömmor släppas på nätet, så det började plinga i mobilerna.


Jag höll på att packa ihop det sista, när GSK-Nisse ropar att det kom en cache till mig. 1000sjöar brukar ju lägga ut en tack-för-eventet-cache. Så gjorde han visst den här gången också. Jag slängde in alla grejer i bilen och startade min GPS. GSK-Nisse gav mig koordinaterna som jag knappade in. Då såg vi att gömman fanns neråt Slättö Sand till. Jag startade bilen och drog iväg. GSK-Nisse och skuggebo hakade på. Det gick i full fart på småvägarna.


När vi kom fram till avtagsvägen från Slättövägen in mot gömman, spärrades infarten av en annan bil. Jag fick parkera bredvid den och hoppa ur. Jag såg tre växjöbor springa upp mot gömman. Det var bara att lubba på så fort benen bar. Som tur var stannade de framför oss och väntade in oss. Sen fortsatte vi tillsammans. GSK-Nisse kom också ifatt oss, men skuggebo tog det lite lugnare.

Framme vid GZ började vi söka av området och spanade efter något som liknade hinten. Jag vet inte riktigt vem som hittade den lilla burken först, men det blev en FTF som vi delade på. Både GSK-Nisse och jag kände väl igen burken. Den har suttit i en arkiverad och demolerad gömma i stan. Det är bra med återbruk. Här passade den alldeles utmärkt. Sen skildes vi åt och åkte hemåt. Ganska trött kunde jag summera dagen och sen sitta här hemma vid datorn och ta emot alla loggar. Det ska bli roligt att läsa om allas upplevelser. För mig var i alla fall dagen en positiv upplevelse.

1 kommentar:

  1. Otroliga du. Kollar kartan och ser alla nya Forshedatraktsgömmor. Hoppas, hoppas att vi får tillfälle att besöka dem inom en snar framtid. Vet ju ingenting om vilka möjligheter som ges just nu... mer än att vi ska åka till Hd över helgen och sedan är det ny röntgen på måndag. Hör av mig när vi är på gång, för fika vill vi gärna ha.....

    SvaraRadera