tisdag 29 juli 2014

Online again


Var detta den sista varma dagen på ett tag? Jag hörde rykten om svalare väder och det gladde mig. Fast det ska visst komma tillbaka senare. Imorgon ska det i alla fall förhoppningsvis bli lite behagligare temperaturer. Solen har ju verkligen stekt. Hunden och jag tog en promenad i eftermiddag uppåt skogen. I skuggan var det uthärdligt men i solen flämtade både han och jag. Renfanorna verkar gilla solen. De lyser som solar allihopa.


Maken var ute och jobbade lite med veden igen. Nu har vi ved för hela vintern. Han kom in för att svalka strupen med något kylskåpskallt. Han verkade vilja kyla ner inte bara strupen utan hela kroppen. Vem vet, vi kanske hittar honom på en hylla imorgon.


Yngste sonen har jobbat idag. Min nya dator anlände mitt på dagen och jag var och hämtade den på ICA. De är snabba på Inet. Det var inget stort paket att bära hem. När han installerat allt blev det gott om plats vid skrivbordet. Datorn var ju bara en liten låda. Den externa hårddisken tar nästan större plats. Den verkar funka bra i alla fall hittills. Sen är det ju alltid lite nytt varje gång som man måste ta reda på hur det funkar.


Själv har jag mest suttit i min gunga på verandan och stickat på mitt sommarprojekt. Förra årets projekt blev inte färdigt förrän i sommar, men det här vill jag kunna använda innan sommaren är slut. Det är ett litet återbruksprojekt. Fast jag har ju gjort lite annat också. Det blev Kycklinggryta Teriyaki till middag. Ikväll fixade sen äldste sonen kantarellmackor, som han och jag njöt av. De andra fick äta sina ostmackor. Imorgon åker sonen tillbaka en liten runda till Malmö, men han kommer hem igen. Vi har ju våran mc-träff till helgen.


Det såg lite mörkt ut ett tag vad det gäller mc-träffen. Igår fick vi plötsligt veta att vi inte kunde vara i Skintaby, som vi hade tänkt ha som bas den här helgen. Där var dubbelbokat. Så kan det gå när det är flera som bokar och de inte har kommunikation. Vi fick kasta om våra planer, men nu verkar vi kunna få till ett bra program med bra rundor och lämpliga stopp. Våran traditionella grillfest kommer vi att ha på sommarhemmet i Fänestad, men vi får slopa övernattningen.

Det var allt för nu. Då vet ni att jag är online igen. Nu är det dags att hoppa i säng och försöka sova.

2 kommentarer:

  1. Det var inte länge du var offline.För egen del så använder jag bara datorn då jag ska blogga eller göra bankärenden.I övrigt får den lilla telefonen fungera som dator. Och det gör den ju. Smidigt att sitta på altanen och datorisera, tycker ja. Ha det så bra!//anna-lena

    SvaraRadera
  2. Jodå, den lilla mobilen, som tack och lov fanns tillgänglig trots äventyret på dressinen, fungerade som livlina. Fast jag tycker den är seg och det drar batteri. Dessutom blir ju allt så smått på den. Men den användes för att hålla ställningarna. Sen fanns det ju andra datorer i huset. Den lilla nya är mycket snabbare och smidigare fast jag har inte vant mig riktigt vid utseendet än. Skönt också att det är lite svalare idag. Ha det gott!

    SvaraRadera