söndag 5 oktober 2014

Familjelördag med kanelbullar


Det är inte så ofta alla fyra i familjen är hemma samtidigt. Det måste vi ju fira på något sätt. Vi bestämde oss för att åka till Växjö. Det var soligt och fint, när vi gav oss av. Vägen kantades av alla vackra höstfärger. Det var som sonen sade när han kom från Karlskrona: Det är inte helt fel att åka tåg vid den här tiden på året med alla vackra färger i naturen.


Vi parkerade på Oxtorget och gav oss ut på jakt efter en trevlig restaurang. Den första vi prövade var fullbokad, så vi fick trava vidare. Framför oss hade vi en välkänd växjösilhuett, domkyrkan med sina två torn.


Plötsligt fann vi en japansk restaurang som såg spännande ut. Den hette Maido Sushi och Grill. Vi kikade in och där fanns det gott om platser som var lediga en trappa ner.


På andra sidan gatan fanns en Take-away med samma namn. Det måste vara mat från samma kök då. Annars hade de väl inte haft samma namn om de varit konkurrenter.


Vi satte oss i alla fall och studerade menyn noggrant. Det fanns en hel del gott att välja bland. Den här gången blev det inte sushi.


Till slut fastnade vi alla fyra för Yakiniku, strimlad entrecote i kryddig soyabaserad sås med ris och chiligroddar. Vi fick välja om vi ville äta med pinnar eller bestick. Tre av fyra valde pinnar. Maten smakade alldeles förträffligt. Den var smakrik men inte stark. Vi gjorde ett bra val.


När vi kom ut på gatan, hojtade maken åt oss att titta upp. Rakt över oss flög en luftballong med god fart.


Jag fick snabbt trassla fram kameran för att fösöka fånga den på bild innan den försvann över takåsarna. Det måste ha varit härligt att stå där uppe och titta ner på staden i höstskrud.


Vi strosade tillbaka mot Oxtorget via gågatan. Vi hade inte så bråttom så vi kunde njuta lite av blomsterarrangemangen och skyltfönstren.


På Askelyckan hade de bullat upp så här på kanelbullens dag med en enorm kanelbulle. Den var större än den vi åt på Säve flygplats en gång för längesen. Den här hade nog dubbelt så stor diameter. Vi firade dagen genom att äta bullar på förmiddagen.


Det började dra ihop sig till filmföreställningen. Vi hade köpt biljetter för att gå på bio som avslutning på växjöbesöket.


Jag hade hämtat ut biljetterna innan vi gick till restaurangen, men nu ställde vi oss i kön till popkornen. Sen var det dags att få biljetterna rivna och att hitta salongen med fåtöljerna.


Vi såg en romantisk komedi av Lasse Hallström, 100 steg från Bombay till Paris. Den var riktigt bra och rolig. Om man gillade Chocolat, gillar man denna. Vi hade det trevligt i drygt två timmar. Sen åkte vi hem i höstmörkret till en väntande hund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar