måndag 20 oktober 2014

Hektisk hösthelg


Hösten visar sitt rätta jag och river ner alla löven från träden. Det blir allt glesare i trädtopparna och marken täcks av en lövmatta i stället. Den gångna helgen skulle det dessutom både blåsa och regna enligt prognoserna. Det blev en del regn, meen inte så mycket som jag väntade mig. Dessutom var det inte så blåsigt och kallt. Jag fic ändå nytta av mitt nyinköpta regnställ.


Vissa helger är mer hektiska än andra. Jag brukar försöka hålla nere de inbokade aktiviteterna eftersom jag inte vet så långt i förväg hur mycket jag kan tänkas orka med. Det är framför allt större folksamlingar jag tvingas välja bort, men ibland vill jag inte avstå och då får jag vara beredd på att ta det lugnt efteråt. Jag märker direkt av alla virus i luften. Min hosta håller i sig, men en fördel är att jag kan hosta upp slemmet som samlas i bröstet och att det bara är periodvis jag hostar som värst.


Hela lördagsförmiddagen var inbokad med styrelsen i Missionskyrkan. Först åt vi frukost ihop innan vi samtalade om viktiga ämnen. Vi började med att tala om bönen. Sen gick samtalet över på ledarskap. Vi höll på till lunchtid innan vi avslutade samlingen. Därefter ställde vi iordning och dukade inför söndagens kyrklunch. Styrelsen ansvarade för både gudstjänst och kyrklunch. 


När vi var klara i kyrkan, åkte vi hem och lagade mat. Både maken och jag hade fått i uppdrag att tillaga varsin köttgryta för ca 10 personer. Den skulle passa till ris. Jag gjorde en kycklingcurry. Maken fixade en gryta på köttfärs. Vi testade min curry och den var stark och god.


Söndagen inleddes så med en tacksägelsegudstjänst. Egentligen var tacksägelsedagen förra söndagens, men vi följer ju inte alltid kyrkoårets indelning. Det passade oss bättre den här helgen. Förr om åren har vi haft missionsauktion och på senare år en höstmarknad då vi samlat in pengar till vår missionsverksamhet. Intresset för dessa samlingar har svalnat. Därför ville vi pröva en annan väg att samla in de medel vi behöver. Därför ordnade vi en tacksägelsegudstjänst med kyrklunch. De flesta skickar in pengar via bankgirot men det fanns möjlighet att lämna kontanter också. Vi får väl se om vi når vårt mål att komma upp i samma summa som auktionerna och höstmarknaderna har gett. Detta betyder inte att vi inte har någon försäljning alls. Vid första advent brukar det vara julmarknad i hembygdsparken. Då kommer vi att sälja lite saker och lotterier.

Det blev lite hektiskt vid lunchen när alla skulle äta, men det gick bra. Maken fick stanna kvar och hjälpa till med att ta hand om disken och alla resterna. Själv bytte jag om till lite oömmare kläder och åkte vidare på andra äventyr. Det kommer en rapport om dessa i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar