måndag 6 oktober 2014

Morgon och kvällI morse hade molnen guldkant. Solen var på väg att bryta igen när jag åkte till skolan. När jag ko fram dit och klev ur bilen  på parkeringen, hade den hittat fri sikt mot oss. Det är härligt med höstsolen så länge den nu varar. Det är väl regn och rusk på väg förstås.

Det blev en vanlig måndag på jobbet. Allt flöt på enligt planeringen. Eftersom sonen var hemma behövde jag inte åka hem på lunchrasten för att ta ut hunden. Dessutom kunde jag kompa ut en timme på eftermiddagen. Halva arbetslaget var upptagna av ett annat möte så jag åkte hem och fiakde med sonen. Det fanns ju lite äppelkaka kvar från igår.


Igår upptäckte sonen att vi fått en vattenläcka på toaletten. Vi har haft ett schackrutigt linoleumgolv där. Mellan rutorna sipprade det upp vatten när man steg på dem. Inte alls bra. Under natten och dagen fick fläkten gå för fullt, men det var fortfarande lika blött. Maken bröt upp golvet och hittade läckan. Så nu får fläkten jobba igen och vi får fixa ett nytt golv. Vi har ingen fungerande toalett heller så det blir till att hålla sig tills man kommer till jobbet imorgon eller göra hunden sällskap i naturen.


När jag kom hem, var fullmånen redan uppe. Den hängde på himlen som en stor lysande boll och visade vägen hem. Det blir ljust när den är framme. Ibland kan det vara svårt att somna om den lyser in genom sovrumsfönstret.

Vi lagade soppa till kvällen som vi avnjöt när läckan var åtgärdad så gott det gick. Vitkål, palsternacka, morötter, purjo, potatis, köttfärs och några choritzo i en god buljong, det är riktig höstmat. Imorgon åker sonen till Växjö. Jag får åka hem på lunchen och köra honom till stationen. Sen får vi hålla tummarna och be en bön för att han får jobbet.


Nu är det dags att krypa ner under täcket. Det blir förhoppningsvis en ny dag imorgon med nya möjligheter och nya utmaningar. Helst inget mera strul.

1 kommentar:

  1. Så besvärligt
    Tycker absolut att ni fått nog med skit nu. Hoppas verkligen att allt vänder och att sonen får jobb i er grannstad. Kramar!

    SvaraRadera