lördag 18 oktober 2014

Oväntad skattjakt


Det såg ut att bli en regnig dag så den långa regnrocken åkte på innan jag åkte till jobbet. Hunden var inte så pigg på att ta en lång morgonpromenad men en kort dito i regn fick det bli. Efter några lektioner om algebra i sexan, en halvtimmas rastvakt i regnvädret, bibeläventyr i fyran och lite veckoutvärdering med en elev i sexan kunde jag äntligen ta helg och åka hem till hunden igen. Han sover nog mest hela dagarna när jag är borta. När jag kommer hem igen blir han överlycklig och förväntar sig en lång promenad. Det blev en ganska lång.


Sen tog jag mig in till stan för att handla. Först besökte jag Stadium, där jag inte varit på evigheter. Mitt gamla regnställ har gett upp kampen mot vätan så jag behövde investera i ett nytt. Det var väl lika bra att fixa det innan söndagens event, som verkar bli riktigt ruskigt blött och blåsigt om man ska tro prognoserna. Jag hittade ett hyfsat regnställ som fick följa med hem i en påse. Sen fikade jag innan jag åkte till den stora mataffären och handlade till kylskåpet.


Under dagen hade det kommit lite loggar på en av mina värnamocacher, Mellandagscachen. Någon hade skrivit att loggen var ganska full, så jag tänkte det var väl lika bra att åka förbi och titta till den lite. Burken hade flyttat sig till andra sidan, men den var lätt hittad ändå, vilket var meningen. När jag rullade ut remsorna fanns där gott om rader att skriva på. Typiskt nybörjare, tänkte jag, men jag lade dit en ny remsa i alla fall, innan jag åkte hemåt.


Lite senare på kvällen hade jag precis satt mig i soffan med en nybryggd kopp te i handen, när det plingade i mobilen. Rutinmässigt kollar jag mejlen och ser en nysläppt mystgömma i stan. Vad trevligt, tänker jag, sådana finns det inte för många av i Värnamo. Jag slänger iväg ett SMS till Katrin och frågar om de ska iväg på skattjakt. Gömman heter nämligen Den stora SKATTE(N)smällen. Hon svarade att de är på gång och undrade om vi skulle ses på parkeringen vid polishuset. Jag hade ju inte tänkt ge mig ut i regnet och åka på FTF-jakt även om månadens FTF ännu inte var bärgad. Det blev en blixtsnabb överläggning med mig själv. Maken var inte hemma och kunde därför inte protestera. Det brukar han i och för sig inte göra, men han kan sucka lite. Sen svarade jag OK.

Jag greppade jackan och cachingväskan. Sen hoppade jag in i bilen och åkte iväg. Det gick ganska raskt in mot stan även om jag faktiskt höll mig på den lagliga sidan, åtminstone nästan hela vägen. Vid polishuset hittade jag Katrin och Fredrik vankande fram och tillbaka på trottoaren. De räknade takkupor över fönstren. För säkerhets skull räknade jag dem också och var helt överens med de andra om resultatet. Sen gick vi ett varv runt Värnamo kyrka och räknade pollare innan vi kunde räkna ihop koordinaterna och knappa in dem i GPS:en.


Lite drygt 400 m hade vi till skattkistan vid den rosa linjens slut. Det såg jag på kartan i min GPS. Vi tog bilarna, inte för att vi var lata, utan för att det skulle bli lättare at ta sig hemåt efteråt. Vi hittade fram till GZ. GPS:en visade 5 m. Jag tog några kliv ut i grönskan och där fann jag ett misstänkt ställe som borde undersökas. Jomenvisst, var den där, skatten vi letat efter. Jag kunde plocka fram skattkistan och Katrin fick logga. Det blev en FTF även den här månaden.

Gömman var förstås en av 1000sjöars. Han hade varit med Katrin tidigare på dagen när hon höll en geocachingkurs för personalen i skattehuset. Det var anledningen till namnet och hänvisningen till skattehuset. Det var också förklaringen till nybörjarnas loggar i min gömma. Deltagarna hade varit ute och letat upp några gömmor med hjälp av mobilappen.


Kameran i min mobil verkade lite dimmig ikväll, men det är ju lika bra så jag inte spoilar för mycket. Efter loggningen började det regna lite mera så vi drog oss mot bilarna och åkte hemåt i kvällsmörkret. Uppdraget var ju utfört till belåtenhet.

Hemma på soffbordet stod det en kopp kallt te och väntade, men jag lagade en ny och varmare kopp av den goda drycken. En liten macka kunde jag vara värd också. Jag hade ju motionerat både kroppen och hjärnan.

1 kommentar:

  1. Jag stannade inomhus hela dagen igår... ja, utom förflyttning mellan skola och hem då... Rå-väder är inte min grej. Hoppas att det blir någorlunda väder i morrn, kollade just ... och det såg OK ut. Få se hur det blir om vi eller jag eller ingen av oss dyker upp.
    Åker gärna med på en cachingrunda på lovet. Onsdag skulle kunna vara bäs, tror jag. Eftersom C-E behöver bilen, så vore det ju bra med just Alingsås och då är det inte så stor omväg för dej att köra denna vägen och plocka upp mig... Kollade sista månadens cachinglista... tror att det var fyra på lisatn. Har nog aldrig varit så skralt.

    SvaraRadera