söndag 5 oktober 2014

Världslärardagen


Idag är det världslärardagen. Den instiftades av UNESCO redan 1994 och firas den 5 oktober varje år. Den här gången råkade det vara en söndag då vi inte är i skolan, men många av oss jobbar lite ändå. För min del brukar det bli lite hemarbete på söndagskvällarna. Annars har jag väl aldrig firat vår dag på något speciellt sätt. Vi har ett viktigt jobb i alla fall. Idag fick jag veta att jag kan infoga ytterligare en titel i mitt CV - magiker. Det fick jag lära mig här.


En vit ros kan jag ge till alla lärarkollegor i världen. Den köpte jag för två veckor sedan och den är fortfarande fin. 


Vi inledde dagen med att besöka gudstjänsten i missionskyrkan. Där firade vi nattvard. Sen åkte vi hem till pojkarna och hunden. Karlskronasonen skulle återvända senare på eftermiddagen. Men innan dess hade han lovat att laga middag till oss. Malmösonen stannar till tisdag. Då ska han till Växjö på en jobbintervju innan han  åker vidare mot Malmö.


Pankopanerat fläskkött med klyftpotatis stod på menyn idag. Det smakade supergott, som det alltid gör när man slipper laga maten själv. Sonen skulle kunna ta jobb som kock tror jag. Lite senare körde maken in honom till stan. Helgen var slut för hans del. Studierna väntar i Blekinge. 


Lite mat lagade jag ändå idag. Jag slängde ihop en äppelkaka till fikat om en stund. Annars har jag bara gått en runda med hunden i höstsolen. Avslutar inlägget med några fina höstbilder från byn. Det är snart dags att sätta på kaffet.
1 kommentar:

  1. Mmm Fläskkotletterna såg väldigt goda ut. Underbar natur idag. Önskar att man kunde stanna i den tiden någon månad. Magisk skulle jag vilja kalla denna dag. Ha en bra vecka. Vi börjar med barnledig dag i morrn. Vet inte vad vi ska göra, men det ordnar sig nog. Illa med komp.utv.dag utan program. Mattelyft på eftermiddag... halv fyra... det kunde vi kanske haft lite tidgare denna dag...

    SvaraRadera