lördag 11 oktober 2014

Host, Lövö igen


Det regnade på vägen, när vi åkte från Värnamo mot Lövö igår eftermiddag. Efter jobbet hade jag först en tid inbokad hos frissan. Sedan var en tur till Lövö inbokad tillsammans med Katrin och Fredrik. På vägen klarnade det upp så vi slapp gå rundan i regn i alla fall. Det tog förstås en stund. Så det hann bli mörkt innan vi var tillbaka.


Målet för dagen var att lägga ut några av de gömmor vi fått tillstånd att placera ut i nationalparken Store Mosse. Om någon vecka ska vi ha ett event på Lövö och då blir det några nya gömmor som släpps.


Jag vill ju inte avslöja för mycket så det blir inte många bilder från vandringen. Tess var förstås med och höll koll på flocken.


På parkeringen innan man kommer fram till Lövö stod en tysk husbil och vid Lövö var en annan bil parkerad inne på gårdsplanen. Det finns alltså turister som besöker trakterna även så här års. Det är inte bara vi lokalisar som håller till här. Vi ville inte störa de som höll till på Lövö så vi tänkte gå leden runt mot parkeringen när vi kom tillbaka i mörkret. Men Tess tänkte annorlunda. Hon kände väl doften från de båda tikarna som fanns i huset. Det var några svenska naturälskare som hyrt in sig i ett rum. De brukade göra det varje år berättade de för oss.


Vi pratade lite med de unga tyska paret i husbilen också. De hade vandrat på mossen och mött både myggoch "mooseflies". De undrade om vi sett några älgar på mossen. Vi berättade att det snart är älgjakt men i nationalparken är de väl fredade. Sen återvände vi från de mörka skogarna till upplysta "civiliserade" områden igen. Nästan alla burkar fick vi ut.


På förmiddagen idag blev det ännu en tur till Lövö, men då var det bara Takko och jag. Vi placerade ut de sista burkarna. Sen var det bara att skriva klart beskrivningarna och skicka in cacherna till reviewerna. Mer avslöjar vi inte om detta.


Sen åkte vi in till stan för lite proviantering igen. Det blir fort tomt i kylskåpet även om vi bara är två hemma. Idag var det riktigt soligt och varmt. Hoppas det fina vädret fortsätter imorgon också. Då är det Internationella Earthcachedagen. Då vill man ju logga en Earthcache så det ska bli en liten tur till Taxås klint är det tänkt.


Toaletten är i funktion igen. Vattnet är tillbaka så man kan duscha. Nytt golv är inlagt på toaletten efter vattenläckan där. Det är skönt när de hygieniska faciliteterna fungerar. Maken tycker att vi ska bygga oss ett utedass till sommaren att ha i reserv. Kan nog hålla med honom om detta.


Höstförkylningen håller i sig. Den bara flyttar runt lite i kroppen. Nu har den hamnat i bröstet först som en kittlade känsla och sen som seg hosta. Jag hade hostmedicin utskriven som hjälper mot hostan, men den gjorde mig alldeles avtrubbad. Jag hade svårt att hålla mig alert på jobbet, tappade hungerkänslan och mådde lite illa. Så det var bäst att skippa den medicinen. Nu mår jag bättre men i gengäld får jag hosta rejält ibland och det blir jag också trött av. Det bästa är nog att kroppen får ta hand om det här på egen hand även om det tar lite tid.

1 kommentar:

  1. Hoppas på bra väder på söndag, för då kommer vi. jag och C-E. J är på hästhoppning, så hon har inte tid. Har tänkt på er och på toalettbesvärligheterna. Skönt att det är fixat. Utedass är inte helt fel att ha... om strömmen är borta länge. är det ju oxå toabekymmer. Krya på dej... så se vi förhoppningsvis på söndag.

    SvaraRadera