fredag 3 oktober 2014

Höst i Rannäs


När vi kom ut i morse, såg vi världen ganska suddigt. Morgondimman bredde ut sig och suddade ut alla konturer. Det var inte kallt utan ganska lagom varmt, egentligen kanske ovanligt varmt för säsongen. Solen anades bakom dimslöjorna. Vi tog en promenad i det grå innan jag åkte iväg till jobbet.


Jag hade inga lektioner idag. Schemat hade ändrats p g a av friluftsaktiviteter senare på dagen och ett besök av spanska elever. Högstadiet har varje år ett utbyte med en skola i Barcelona. Våra elever som läser spanska åker dit och spanska elever kommer hit. En lektion brukar de besöka våra sexor för att prata engelska med dem. Våra sexor brukar vara duktigare på engelska än vad spanjorerna är.


Efter en tidig lunch var det så dags för Skoljoggen. Alla elever var ute och sprang eller gick efter egen förmåga. De yngre höll till i elljusspåret medan de äldre tog sig runt Rannäsrundan 6 km. De äldsta tog sig ända till Torskinge och tillbaka 12 km. Min uppgift var att tillsammans med musikläraren servera vatten ungefär mitt på Rannäsarundan. Medan vi väntade på de första joggarna satt vi och njöt i solen som kommit fram ur dimman. Det blev en riktigt fin dag till slut. En stund var det lite hektiskt, men sen lugnade det ner sig igen när de flesta passerat. När den sista muggen med vatten delats ut, packade vi ihop och åkte tillbaka till skolan.


jag ställde bilen som vanligt på skolans parkering och gick mot skolan. Då ser jag karlskronasonen komma vandrande längs gångvägen. Han skulle komma hem mitt på dagen, först med tåg till Värnamo och sedan buss till Forsheda. Därifrån gick han, men nu kunde jag offta 7 minuter på att köra hem honom så att han slapp gå. jag åkte tillbaka till skolan en timme till innan det var dags att ta helg på riktigt. Sonen hade pysslat om katterna och var ute på en runda med hunden när jag kom hem. En av kattungarna hade klättrat upp och hittat en fin utsiktsplats på hatthyllan.


Malmösonen var också på väg hemåt, men det dröjde till åttatiden innan han kom med tåget till stan. Maken hade tonårssamlingen i missionskyrkan. Vi andra åkte in för att handla lite mat innan vi plockade upp resenären vid stationen. Vi var nog alla lite hungriga till mans. Med gemensamma ansträngningar fixade vi ihop fredagsmyset med tacos och cola. En hackade grönsaker och  en annan stekte köttfärs. Sen kunde vi alla smaska i oss maten.
1 kommentar:

  1. Tacos äter vi aldrig numera. Så gott som det är. Passar bra när man har ungdomar hemma. Vi brukar göra på quornfärs. Går lika bra som köttfärs. Vacker höst. Ska rensa lite mer i trädgården. Ha en bra och fin familjehelg.

    SvaraRadera