onsdag 15 oktober 2014

Stickat, bakat och letat gömmor


Igår var jag på stickcafé i Missionskyrkan. Ett dussintal kvinnor i alla åldrar från 11 till 70+ samlades för sticka tillsammans några timmar.


Jag stickade på mina strumpor som blev nästan färdiga. Det var bara hälarna kvar och dem stickade jag klart idag. De andra stickade sockar, halsdukar, tröjor, vantar, filtar och pannband. Det var bara en ssom använde virknålen i stället.


Det var vår slöjdlärare som ordnade samlingen och höll i den. Hon hade också med sig en del böcker och fina alster som vi kunde studera.


Innan fikat hade vi en andakt. Sen fick vi njuta av jättegoda frallor med morötter i degen och väldigt goda kakor.


Det var kul att träffas alla åldrar så där. Det blir säkert fler gånger längre fram. Då kanske vi blir fler. Det vore roligt med lite stickande män också, men de är ju rätt sällsynta.


Jag stickade till och med lite på min rast på jobbet. Ibland är det skönt att sitta ner en stund och göra något helt annat, rensa huvudet lite innan det är dags att ta sig an nästa lektion, nästa planering.


De sista passen på onsdagarna har vi Elevens val på schemat i år 4-6. Den här perioden har eleverna kunnat välja utomhusaktiviteter där de fått röra på sig. Jag har hand om en grupp som valt geocaching. Idag gav vi oss ut i hanahöjspåret och letade upp tre av mina gömmor. De fleta verkade tycka det var kul. En av killarna från sexan var lite stökig i början men innan han gick hem sa han att det var det roligaste han gjort. Det kan ändra sig på 80 minuter.


En av gömmorna finns vid Sänkesjön. Eftersom vi inte har några GPS:er och de flesta hade inga mobiler med sig så använde jag min GPS. Jag berättade vad gömman hette. När vi närmade oss platsen, stannade vi så jag kunde berätta svårighetsgraden, storlek och ledtråd. Sen pekade jag i rätt riktning och sa hur många meter det var till gömman. Sen fick de leta. Jag tror det var tjejerna i fyran som var bäst på att hitta gömmorna.


Den sista var lite knepigare så där fick jag ge lite fler hintar. Ett par killar i sexan har skaffat en app. En av dem hade hittat och loggat en av mina gömmor i förra veckan. Ikväll kom nätloggarna från honom på de tre gömmor vi besökte idag.


Det är min fikavecka på jobbet så ikväll bakade jag några cupcakes. Jag hoppas de ska smaka bra. Annars blir det inte så mycket bakat i det här huset nu för tiden, men man får göra lite undantag ibland.

1 kommentar:

  1. Kul med geocachande elever. Denna termin har vi inte tillräckligt med personal för att göra så små grupper så att det skulle vara lagom för geocaching. Få se när det blir vår igen. Stickar ju mina sockar med vanlig häl... det har inte blivit av att testa något annat. Hittat en fint spetsmönster som jag stickat flera sockskaft i, i två olika garner. Blir fina sockar. Har aldrig jort cupcakes heller. Inte min grej, det där med att garnera. Inte så ofta bakat här heller, även om jag tycker att bakning är en av de mest avkopplande sysselsättningar som finns. och gott brukar det bli..... Förhoppningsvis ses vi på söndag.... bara vädret är schysst så....

    SvaraRadera