söndag 26 oktober 2014

Firat födelsedagar


Igår var det friveckolördag och dessutom min födelsedag. Den kombinationen var det också det år jag föddes, alltså är jag född på friveckolördag. Något marknadsbesök blev det inte för min del. Vi var bjudna på 50-årskalas i Växjö.


Min svägerska fyller år om några dagar och hade bjudit hela släkten på kalas i Ulriksbergskyrkan i Växjö.


Nästan alla var där. Några fattades förstås, men så brukar det vara. Det är svårt att samla alla på en gång.


Vi blev bjudna på god mat. Det fanns älggryta och fläskfilé, sallad och ris, som vi högg in på.


Som vanligt finns det mycket att prata om, när vi träffas. En del träffar man ju bara nån gång om året och då finns det en hel del att berätta.


Sen blev det rundvandring i kyrklokalerna. Ulriksbergskyrkans församling är en sammanslagning av en EFK-församling och en pingstförsamling.


Min bror visade oss runt och berättade om församlingen och dess verksamhet.


En del hittade spännande utrymmen där de fick utlopp för sitt barnasinne. Det fanns också en förskola i anslutning till kyrkan.


Andra tog det lite lugnare och strosade runt med händerna bekvämt i byxfickorna.


Sonen och jag fixade fram en lapp att sätta upp på kyrkans anslagstavla. Han har ju fått jobb i Växjö och flyttar dit nästa helg. Efter helgen börjar han på sjukhusets labb. Till att börja med kan han bo hos min bror och svägerska som har ett ledigt rum, men sen behöver han förstås en egen bostad. Det kanske finns någon som har en ledig lägenhet och läser hans lapp.


Alla mina syskon var förstås på plats med respektive. Mamma var också med.


Blommor fick jubilaren givetvis. Jag fick också en liten present från henne eftersom jag fyllde år den dagen.


Lite presenter hade vi också med oss.


Några tal hölls till jubilaren.


Hon blev dessutom utsatt för ett test. Eftersom hon reser mycket i jobbet, fick hon försöka para ihop länders namn, huvudstäder och flaggor. Länder och huvudstäder var hon jätteduktig på, men det var svårare med flaggorna.


Sen blev det kaffe och tårtor. Det hör ju till födelsedagsfirandet.


Innan vi tackade för oss och åkte hemåt, gjorde vi en liten snabbvisit hemma hos min bror och svägerska så att sonen fick se rummet han kan bo i. Vi träffade Stefan, deras döva, vita katt. Sen vände vi hemåt mot Rannäs igen. Där väntade hunden på oss.


Idag kunde vi ju sova extra länge. Omställningen till vintertid/normaltid gav oss en extra timme. Vi hade ingen gudstjänst på förmiddagen, men på eftermiddagen var det körövning inför julkonserten om drygt en månad. Det var roligt att sjunga i kör igen. Förra året var jag inte med, me i år ska jag försöka.


Idag blev också min kofta klar att användas. Äntligen var alla knappar och band påsydda och kanterna stadgade med lite virkning. Det kommer nog att bli en favoritkofta, tror jag. Sonen återvände till Skåne med min syster och svåger. Om några dagar ska jag åka ner och hämta honom och en del av hans pick och pack. Det blir lite omställning nu när han fått jobb i Växjö, men det är kul att han kommer lite närmare hemåt och blir smålänning igen.

1 kommentar:

  1. Ser att du haft en fin helg. Koftan ser också härlig ut. Kul att få lite lagom nära till sonen. Ha en bra evcka. Nu ska jag också vara ledig i sex dagar. Känns annorlunda..

    SvaraRadera