lördag 25 oktober 2014

Ute på roligheter


Ibland staplar sig tråkigheterna på varandra, men emellanåt får man uppleva den ena roligheten efter den andra. Den här hösten har varit ganska tung, men det har funnits lite ljusglimtar ändå.

I onsdags åkte jag till stan efter jobbet. Jag behövde göra lite inköp bland annat i skoaffären. När jag stod i kön och vänade på att få betala upptäckte jag at det kommit två nya gömmor. När jag väl fått lämna ifrån mig pengarna och stod på gatan med kassarna i handen, kollade jag upp den ena gömman som jag anade var det skulle vara. En snabb fundering på att gå och hämta bilen, men sen tog jag till apostlahästarna i alla fall. Det var inte så lång även om det kndes lite längre än jag tänkte mig, när jag rusade fram med mobilen i handen.

Framme vid Tvättklämsfabriken fick jag syn på tre välkända ryggar. Jag hojtade hallå och de verkade skina upp vid min ankomst. Det visade sig att min mobil nog varit lite sen med att avisera gömmorna. Katrin och Fredrik hade anlänt först, sen 1000sjöar, och de hade letat en stund när jag kom. jag ställde mina kassar vid väggen och började söka.


Kartan visade mig till ett visst ställe och när jag kikade där anade jag mer än såg något som kunde vara en liten behållare med en loggremsa. Jag nådde inte riktigt fram och ropade på någon annan lite mer långfingrad person. Det visade sig att jag hade rätt. Det var burken vi letade efter. Det var roligt med en liten oväntad FTF-jakt tillsammans med vänner så där en vanlig vardagskväll.


Jag fick lift bort till parkeringen där min bil väntade på mig. Sen skildes vi åt och jag åkte hemåt. På hemvägen låg den andra av dagens nya gömmor i en liten, liten park ovanför viadukten. Oasen kallades gömman. Trots att det var en del folk i rörelse förbi lyckades jag snabbt hitta den lite annorlunda burken. Det var inte så svårt för mig som har en liknande gömma själv.


Det blev ytterligare en gömma loggad den här kvällen. Den hade kommit dagen innan och då var jag på jobbet. Nu hade det blivit mörkt så det blev till att plocka fram ficklampan, när jag skulle leta upp Domarringar. Det var en riktigt intressant och spännande plats med en massa resta stenar. I mörkret såg jag inte så mycket, men det kan ju bli ett återbesök i dagsljus nån gång.


Nästa rolighet var jag med om på torsdagskvällen. Det var dags för en ny tjejträff. Förra gången var jag inte med så det skulle bli kul att träffa alla igen. Först möttes vi hos Gunilla som bjöd på en god sallad. Vi gratulerade Lena som fyllt 60 år i somras och värdinnan som fyller 65 år om några dagar.


Efterrätten skulle vi inta på annan ort. Så vi åkte iväg till Alfreds Choklad och Praliner i Långstorp. Där har jag varit några gånger och handlat. Nu skulle vi prova choklad och få en lektion om choklad och chokladtillverkning. Vi fick verkligen veta mycket om detta av den kunnige chokladmästaren.


Först provade vi fem olika sorters chokladbitar. De var alla riktigt goda och vi njöt av läckerheterna. Kaffe serverades till.


Vi kunde känna på en torkad kakaofrukt samtidigt som Alfred berättade om hur man skördar kakaobönorna.


Sen fick vi känna på själva bönorna som växer inuti frukten.Han berättade om kakaons historia och om hur man odlar den. Han använder bara de bästa råvarorna han kan få tag på, ekologiska och rättvisemärkta Criollobönor. Chokladen kommer från odlingar i Venezuela och Peru.


Kakao användes som medicin. Kakaosmöret var också intressant. V fick känna på bitar av det och smörja in händerna några droppar smält kakaosmör. De blev verkligen lena och mjuka.

Efter chokladbitarna plockade han fram pralinerna. Det brukar ingå åtta olika bitar i provningen, men vi smakade på minst tio olika praliner medan han berättade om vad de innehöll. Jag gillar hans marsipan. Den smakar verkligen mandel. Den bästa mandeln är Barimandeln från medelhavsområdet. Vi provade också nougat, som smakade riktigt mycket av rostade hasselnötter, och tryfflar med olika smaker. Vi blev ganska mätta efter sessionen.


Vi avslutade med att besöka chokladbutiken och inhandla lite godsaker att ta med hem. Sen åkte vi hemåt efter en riktigt trevlig kväll.


En annan rolighet den här veckan var det sms som jag fick från malmösonen. Han meddelade att han fått jobbet i Växjö. Det gjorde oss riktigt glada. Så nu kommer han att flytta tillbaka till Småland. Det är förstås en provanställning som vi hoppas kommer att förlängas. Han börjar om drygt en vecka. Nu får vi börja leta efter bostad åt honom, men min bror kan ställa upp med tak över huvudet tills han hittar något eget. Ikväll kom sonen hem. Imorgon ska vi just till Växjö på 50-årskalas med släkten. Då blir det alltså fler roligheter.

1 kommentar:

  1. Gläds med dina roligheter. Allra mest åt att Erik fått jobb som han utbildat sig för.
    Få se när d et blir Värnamocaching. Nu börjar det bli en hel del som vi inte eftersökt. I morgon ska vi eftersöka era eventburkar på mossen. Både Johanna och Martin har tid att komma med i morgon förmiddag. Ser fram emot att se lite nytt. Tänkte nog ta mig neråt Bolmen på tisdag, efter frissan. Ser att det finns många gömmor med många favoritpoäng utmed en liten väg där. Ha en fortsatt bra födelsedagsdag.

    SvaraRadera