fredag 12 december 2014

Äntligen julkonsert


Förra helgen missade jag vår stora julkonsert. Jag blev kraslig och orkade inte med den. Det tyckte jag var riktigt tråkigt. Jag ville så gärna få sjunga de vackra julsångerna med kören. Men så idag blev jag påmind av en kollega på jobbet att kören skulle sjunga på EFI:s julfest i Arken ikväll. Det skulle bli repris på nästna hela konserten.

När jag kom hemfrån jobbet, vilade jag mig en stund. Sen byte jag om till körstassen och åkte in till stan. Vi övade lite och soundcheckade. Sen började samlingen. EFI hjälper bl a barn i Rumänien och vi har flera gånger skickat överskottet från våra julkonserter dit. Nu fick vi se en film från verksamheten.

Sen var det vår tur. Medan vi ställde upp för entré kikade jag ut genom dörrarna och såg att det snöade utanför. Men den aviserade stormen hade inte kommit för flingorna dalade rakt ner i backen. Vi tågade in och sjöng våra sånger en programmet. Det gick väldigt bra att sjunga och det var så roligt och uppskattat. Efteråt blev vi bjudna på jullandgång och bakelse. Det var lotteridragnig men då åkte jag hem. Jag hade inte köpt några lotter och då var jag trött. Utanför hade snön smält och vägen hem var blöt.


Hemma på gräsmattan fanns lite vitt kvar, men stormen tog nog en annan väg. Här var det lugnt och skönt. Maken och hunden välkomnade mig hem till stugvärmen.


Det är skönt när det blir fredag. Vi kan koppla av lite och njuta av ett par dagars ledighet. Sen är det bara fem dagar kvar att jobba. Idag satte jag de sista betygen och förde in dem i Dexter. Vi pysslade lite med femmorna och sexorna. Det går mot slutet av terminen och jag har klarat av ännu en hösttermin.

2 kommentarer:

  1. Skulle gärna hört ett smakprov av konserten. Har alltid lika svårt att pallra mig i väg på sådan. Hoppas på att traditionen med konserten i barndomskyrkan lever i år också. Ha en bra sistavecka. Ska ha ett prov i fysik, annars är alla omdömen klara. Liksom julklappar. Varje r inser jag att vi är tokiga och köper skamligt mycket till vuxna människor.

    SvaraRadera
  2. Att sjunga i kör måste vara jätteroligt. Det skulle nog passa mig med men det har aldrig blivit av.

    Kram Maidi

    SvaraRadera