torsdag 11 december 2014

Vita flingor och Lucia


Igår kom det lite vita flingor där uppifrån den grå himlen som hängt över oss länge. Det blev lite vitt på marken här och där, men det mesta förvandlades raskt till en blöt sörja och stora pölar. En del elever älskar ju pölar så torkskåpen i skolan fylldes snabbt efter rasterna.


Själv har jag plockat fram de gamla hederliga plastpärlorna och pärlplattorna ur pysselskåpet och tillverkat några egna snöflingor. De blev rätt fina och kan nog passa att hänga upp i köksfönstren, när jag hunnit putsa av dem lite.


När jag ändå höll på blev det lite andra former och figurer också. Det finns ju så många rliga förlagor på nätet. Pinterest är perfekt om man letar efter roliga pyssleprojekt. Imorgon är det pyssel i skolan som gäller. Då är det femmorna och sexorna som ska skapa julpynt. Nästa vecka är det fyrornas tur.


Det är visserligen två dagar kvar till Lucia, men vi firade redan idag med eleverna i skolan. Som vanligt var det sexorna och förskoleklassen som utgjorde luciatåget. De äldre eleverna samlades direkt på morgonen i Svenska kyrkan för att byta om innan de yngre kom. Sedan kunde de hjälpa de yngre med sina ombyten.


I sexan är det mest pojkar så det blev många stjärngossar, tomtar och till och med en sockerbagare. De sjöng riktigt starkt och bra allesammans och programmet var lagom långt. Ingen svimmade eller behövde sätta sig ner. Alla skötte sig perfekt. Årets Lucia flyttade till klassen förra året från Holland men hon hade lärt sig de svenska sångerna utantill.


Det är roligt med de här trevliga traditionerna under vår kalla och mörka vinter. Vi behöver lite roliga inslag i vardagen. Just nu är det mycket att stå i och det är lite turbulent på jobbet. Då är det bra med traditioner att luta sig mot. Nu blir det strax en annan gammal tradition - en kopp kvällste från Teadventskalendern.

2 kommentarer:

  1. Fint, fint. Kul att få se lite bilder på skolbarn hos dej. Vårt luciatåg har ett framträdande kvar i morrn. Sen ska jag också hinna blogga. Och berätta om hur det kan bli när man talar om vad man tycker på FB.... om det där med uppskattning. : )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir roligare om man har lite bilder. Men det ses inte alltid med blida ögon om jag lägger ut bilder från skolan. Därför är jag restriktiv med detta. I det här fallet har säkert 50 föräldrar redan lagt ut en massa bilder på sina telningar på FB. Så då kan nog inte mina suddiga blder göra n¨ågon större skada. Hoppas ni får en fin föreställning. Ser fram emot en rapport. Kul att du fick uppskattning även om det satt långt inne.

      Radera