onsdag 31 december 2014

So long, Malmö!


Efter en lång dag med skurmopp och trasor kunde vi stänga balkongdörren och pusta ut. Vi började rätt tidigt trots allt. Maken och jag åt frukost på hotellet vilket brukar vara trevligt och gott. Det var inte den bästa hotellfrukosten jag ätit men den var helt okej. Sen åkte vi till pojkarna i lägenheten där de sovit och ätit sin frukost. De hade plockat ner en del prylar i lådorna, men mycket återstod.


Toaletten och duschen var ju klar sen igår men det behövs alltid lite finish innan man lämnar. Idag kunde vi lasta kärran efter att maken hämtat den hos syrran där den stått över natten. Vi ville ju inte få den stulen. Sängen, bokhyllan, skrivbordet, matbordet och en hel del kartonger kunde bäras ut och stuvas på flaket.


Jag satte igång med kylskåpet, spisen och ugnen. Det lilla kompakta köket tog maken redan dagen innan, men vi hittade lite som han glömt i underskåpen. Snart började det blir lite tomt, men inte så att det ekade ännu. Vi bar ner några saker till källarförrådet. Sonen ska ner några dagar efter nyår och hälsa på kompisar så han behövde en madrass och lite annat.


Lite avbrott för mat måste man göra. Det blev samma ställe den här dagen också. Fast vi åt inte Hanks grillade utan vi tog den asiatiska buffén i stället.Det fanns både kinesiskt och vietnamesiskt och kanske ännu fler varianter. För hungriga städare smakade det i alla fall bra och en skön paus i arbetet blev det också.


Sen var det bara att bita i det sura äpplet och fortsätta saneringen. Lite nödvändiga prylar kunde vi handla när vi ändå var inne på Mobilia. Men sen öste vi på. Jag tror vi gamlingar höll ut längst. Ungdomarna blev trötta men vi piskade på med morötterna. Vi kunde ju inte åka hem förrän vi var klara.


Till slut var sista hörnet städat och alla prylar packade. Det blev inte många hål över varken på släpet eller i bilen. Det var knappt sönerna fick plats. Lasten täcktes med presenningen och surrades. Sen vände vi kosan mot norr. Vi stannade till hos syrran och lämnade nyckeln där. Det kan vara bra ifall hon behöver titta till lägenheten eller visa den för någon hugad hyresgäst. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra med den än, om vi ska sälja eller hyra ut. Medan vi städade ringde min mobil. Det var en från församlingen som ringde i ett annat ärende, men hon kanske har en som kan vara intresserad av att hyra. Vi får väl se vad som händer. Själva väntar vi ju på besked från Alvesta för sonens del.


Det blev en lång resa hem. Det kändes i alla fall så. Det gick inte så fort på E4:an och vi blev omkörda av många lastbilar. Vi stannade och tog en paus. Maken fick lite kaffe och bilen fick bensin. Vi andra klarade oss ändå. Vi slumrade ju mest. I Ljungby släppte vi av yngste sonen som skulle fira nyår med sina kompisar där. De flesta i hans gamla gäng från gymnasietiden verkar ha bosatt sig i Ljungby. Det är kul att de fortsätter att hålla kontakten. Vi andra kom så småningom till Forsheda där vi hämtade hunden hemma hos Ambjörn. Han blev glad när jag dök upp och ville genast åka hem. Det var nog skönt för oss alla att äntligen komma hem till vårt Rannäs igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar