lördag 27 december 2014

Släktkalas och jakten på en ny gömma


Plötsligt sjönk temperaturen och det blev rejält kallt. Sent igår kväll visade vår termometer -12 grader. På andra håll var det ännu kallare. Men på förmiddagen hade temperaturen stigit igen till -3. Fast det kändes bra att vädret blev lite mer normalt för årstiden. Det blev lättare att gå på den frusna marken i stället för att plaska fram i geggan.


Både de mänskliga invånarna i Rannäs och djuren tycker det är skönt att slappa lite inomhus i värmen. Gulliver är lycklig för att sonen är hemma och pysslar om honom.


Takko går gärna ut en runda med mig eller någon annan i familjen. Sen slappar han också gärna i soffan. Sådana dagar behövs då man kan ladda batterierna och bara vara.


Oftast blir det frukostfika på förmiddagen. Några äter frukost, andra fikar. Nötkakorna försvinner i rasande fart.


På eftermiddagen denna annandag jul åkte vi till Möcklehult för att fira kusin Annie som fyllt 25 år. Nästan hela släkten var där, Det brukar bli en släktträff på annandagen då inte alla kan vara med på julaftonskvällen.


Först åt vi tacos. Det kan vara skönt med något annat än julmat. Tacos är både gott och smidigt att servera till många. Det kan bli lite kladdigt om fingrarna bara, men det fanns servetter.


Vi höll till inne hos Annies morföräldrar. Även den sidan av hennes släkt var med. Så vi blev ganska många. Det är roligt att träffas och bli lite uppdaterade.


Sen blev det kaffe och tårta innan presenten skulle öppnas. Det var ett paket i guld hon fick från oss alla.


I paketet hittade hon ett halsband gjort av hundralappar. Hon önskade sig nämligen pengar till en ny dator. Vi bidrog med en del. Det hade blivit mörkt när vi skulle åka hem. Vi stannade för att proviantera lite på vägen hem. Vissa saker börjar tryta i kylskåpet.


När vi kommit hem, satte jag mig en stund vid datorn. Ibland kan man behöva uppdatera sig på de senaste händelsrna. Plötsligt kommer ett pling. En ny cache publicerades och den befanns sig inte så långt bort. Jag visste precis var den var för jag har varit vid Väcklingetornet vid Draven många gånger. Egentligen behövde jag varken GPS eller mobilapp för att hitta dit och ledtråden var ganska tydlig. Jag saxar lit ur min logg:

När jag körde in på parkeringen såg jag en annan bil stå där. Jag anade ju att det skulle kunna vara så. Fram med ficklampan och snabbt vidare längs vägen tilkl fots. Jag såg inga lampor, men vägen kröker ju lite så de kanske var längre fram. När jag närmade mig tornet, hörde jag någon som ropade hallå i mörkret. Det visade sig vara Rubriq, som nog var glad att någon med ficklampa anlände. Hans mobil lyste inte längre så bra. Vilken tur att jag hade en ficklampa till i väskan.

Vi började leta efter gömman enligt ledtrådens anvisningar. Den är säkert en typisk 1000sjöar-kluring. Efter en stund kunde jag nöjt konstatera att där var den. Väl utmärkt gömma bara man tittar på rätt ställe. Ännu nöjdare blev vi när Rubriq rullade ut loggremsan och vi kunde konstatera att ytterligare en FTF var bärgad. Det var en riktigt trevlig gömma. Ännu trevligare är det förstås att logga den på dagtid och allra helst inte på vintern. Det blir favvopoäng på denna.

När vi återställt ordningen, traskade vi tillbaka till parkeringen. Där hittade jag vantarna som jag tappat i hastigheten. Jag fick tillbaka min reservlampa och vi önskade varandra fortsatt trevlig jul. Tack för gott samarbete, Rubriq! Tack för en finfin gömma, 1000sjöar!


Det blev alltså inte bara en logg utan även en ny FTF så där på kvällskvisten. Det piggar upp lite med en kvällsutflykt. Roligt att det händer något. Jag tankade bilen på vägen hem. Sen tankade jag lite te och en skinkmacka och så var den här dagen slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar