söndag 16 augusti 2015

Slutsomrat, nästan i alla fall


Jo, så är det. Sommaren lider mot sitt slut. Fast vi kan ha många fina dagar framför oss ändå och det är inget fel på hösten. Sommarlovet är i alla fall strax över. Måndag är elevernas sista lediga dag. Sen börjar skolan på riktigt.


I morse var jag ganska trött efter denna intensiva första arbetsvecka. Det fick bli en sen frukost och en "lazy morning". Vi lät andra vara flitiga som bin.


Efter en sen fika drog vi iväg åt olika håll. Maken hade en del att fixa i stan medan hunden och jag åkte över High Chaparall upp till Store Mosse. Min gömma vid Naturum är flitigt besökt så här års när alla tyskar har semester och vill vandra på mossen. Jag hade fått en signal om att loggboken var full och behövde ersättas. Vi åkte dit och gjorde en fulparkering så när gömman som möjligt. Det var gott om bilar på parkeringen. När vi gick mot gömman, såg vi en tysk familj som verkade leta efter den. Jag frågade. "Are you looking for the geocache?" De nickade. "It´s down under", sa jag och lät barnen i familjen leta upp gömman. De gillade burken och blev de första att skriva i den nya loggboken. Jag lämnade också av ett par resekryp och den ena TB:n tog de med sig när de så småningom lämnade Store Mosse och åkte vidare mot Värmland.


Vi åkte också vidare. Det var ju Internationella Geocachingdagen och en gömma borde man kunna logga nånstans så att man fick dagens souvenir. Den närmsta hemifrån var nog en ny gömma i bredarydsrondellen, men där är mycket trafik dagtid så det kanske var bäst att försöka med nån mer. I Gnosjö fanns en enkel gömma vid stationen. Den låg bra till så dit drog vi iväg. Vi parkerade på samma ställe som på julafton förra året när jag var på ett event med tre deltagare. Sen gick vi förbi ledighetskommittén i Gnosjö som intagit parkbänkarna vid stationen. Intill gömman stod en bil där några satt och väntade, men vi spanade snabbt in var burken fanns och kunde logga utan att avslöja för mycket. När vi skulle sätta tillbaka den fick vi vänta på att de skulle gå in till den asiatiska butiken som fanns i det gamla stationshuset. Sen var det inga problem.


Därmed var dagen slogg avklarad och ytterligare en ny souvenir lagd till samlingen. 70 stycken är jag visst uppe i nu. Vi drog hemåt och i bredarydsrondellen var det mycket riktigt en tät trafikström så den sparade vi. Vi kom hem först och började laga lite mat. Det blev köttfärsgrotta med rotfruktsgratäng.


På somrarna håller vi för det mesta till på sommarhemmet i Fänestad med församlingens gudstjänster. Ikväll var det avslutningsgudstjänst där. Sommarsäsongen är över. Det blev ett långt och innehållsrikt möte. Det var bland annat parentation med anledning av svärfars bortgång. Vår nya ungdomsledare välkomnades och utrustades med scoutskjorta och andra presenter. Sen predikade Daniel Åkerblad från Falkenberg om att vi inte ska oroa oss så mycket.


Efter gudstjänsten serverades nygrillade hamburgare med tillbehör och kaffe och kaka. Värdgruppen hade ordnat grillningen. Förra året var det väl vår värdgrupp som hade ahnd om den. I år kunde vi bara njuta av hamburgarna och umgås.


Det var gott om folk på gudstjänsten. Alla åldrar var med. Vi fick hämta extra stolar så att alla fick någon plats att sitta på under gudstjänsten. Efteråt kunde vi sitta ute på gräset tills det började kylna på och knotten kom fram.


Axel Bylund heter vår nye ungdomsledare. Jag ställde upp honom tillsammans med en del av ungdomarna i församlingen och fotograferade dem. Axel står i mitten längst fram. Det blev inte den här bilden jag skickade in till Värnamo Nyheter.


Det blev den här. Axel verkar ha gått hem hos ungdomarna. Vi hoppas han ska trivas i Småland. Han kommer fråm Härnösand och har gått bibelskola i Uppsala innan han kom hit.


Vi åkte hem och fixade det sista på programmet till begravningen på torsdag. Sen satte jag mig och stickade några varv på min tröja. Det har jag inte hunnit med under veckan. Nu kunde vi softa lite i soffan framför TV:n. Det händer inte så ofta för mig men ibland kan det vara skönt.

4 kommentarer:

 1. Ja, i Värmland fanns många tyskar, men mest norrmän förstås. Svenskar oräknade. Holländarna var dock fler än tysklandsfolket däruppe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns nog fler nationaliteter vid Store Mosse men jag kollade inte så noga. Mellaneuropeerna tar ju semester nu i augusti när det är varmt och skönt i Norden. Hoppas du hade en bra resa.

   Radera
 2. Jo, det känns ju lite så... sommarslut! Märks ju framförallt i att kvällarna blir mörkare.... Samtidigt så är dett ju ofta fint i naturen ända fram till novemberlovet.... och kollar man på väderleksprognoserna, så ska man nog kunna ha sommarkläderna på ett bra tag ännu. Nu har vi iallafall haft några fina sommarveckor, det har varit värdefullt för fortsättningen av hösten. Hoppas att du fått ett bra schema och slipper ha för många olika klasser. JAg har inte ett enda praktiskt ämne detta år.... har aldrig hänt innan. Annars är schema t utmärkt! Ser fram emot tisdagen då eleverna kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har lagt schemat själva. Får se om det blir godkänt. I så fall blir det bara två klasser men lite fler ämnen, samma elever men två nya kollegor att lära känna.

   Radera