torsdag 12 augusti 2010

Första dagen

Rosenstavarna blommar
Då var första dagen på läsåret avklarad. Visst var man lite seg i starten. Tur att vi inte hade några viktiga möten idag. Vi har mest burit kartonger och böcker. Jag byter rum och måste flytta en del av mina saker bl a engelskamaterielet. Men det blir nog bra när allt är klart.


En del av skolan har haft en vattenläcka senaste veckan. När vaktmästaren kom dit stod det vatten långt upp på golvlisterna. Två klassrum där F-klassen och ettan skulle vara blir inte kara i tid till skolstarten. De måste kanske byta golvmattorna och en del skåp innan eleverna kan flytta in. De klasserna måste hitta andra utrymmen att vara i åtminstone några dagar.

Vatten är bra i lagom mängder. Ibland blir det lite för mycket. Den som vattnat våra krukväxter i sommar hade gått in för att göra det ordentligt. En del plantor stod i en sjö. Det är inte bra med uttorkning, men det är inte heller bra att dränka dem. Vi har väl fått lagom mycket regn och sol den här sommaren. Men i andra delar av världen har de fått alldeles för mycket nederbörd. jag tänker på Kina och Pakistan. Det är hemska bilder vi får se på TV. Men det är inte heller bra med hettan och torkan som råder i Ryssland. Alla dessa skogsbränder som ödelägger marken och förpestar luften över så stora områden är inte någon trevlig upplevelse för de som drabbas. Tänk vilka kontraster! Då önskar man att man kunde flytta lite av vattnet till de torra områden så att man kunde släcka bränderna.

Nu är det dags att koja. Imorgon är det en ny dag med flera viktiga samlingar. Jag och en kollega ska presentera vår reviderade LPP-mall. För er som inte är insatta i alla förkortningar i skolan så betyder LPP Lokal Pedagogisk Planering. Helst ska vi hinna planera några områden också. Då kanske jag kan känna att vi har kommit igång på allvar. Idag blev det ju mer av en mjukstart.

Det blev bara en bild idag för Blogger vill inte funka riktigt som jag vill. Just nu är tekniken och jag inte riktigt överens och det är väl dagens bottennapp. Men dagens guldkant var förstås att träffa alla trevliga kollegor både nya och gamla. En god kaka till fikat var det också. Fikalistan är viktig på vår skola så den har jag och min kollega fixat idag. Men imorgon är det vår rektor som bjuder.

1 kommentar:

  1. Fikalistan är viktig. En kollega hade bakat blåbärsmuffins till startdagen. I går var vi på Navet. Idag ska det bli mer pappersexercis innan man kan börja på riktigt. Och i natt har det regnat...... igen. Visst är det lite konstigt väder ... fast mest på andra platser i världen.

    SvaraRadera