onsdag 18 augusti 2010

Lämna över

Det är inte bara på sommarlovet som dagarna försvinner så fort. Även de första dagarna på jobbet rullar tiden på och fylls med planering varvat med möten och städning. Det kan lätt bli lite hektiskt, men i år har vi ovanligt många dagar för planering innan eleverna dyker upp. Inte förrän på måndag kommer de. Några har vi redan träffat. De cyklar förbi och ropar hej eller kommer och kramar om oss på skolgården. Några nya elever har vi också träffat. Idag kom två barn som flyttat hit ända från Australien. Andra elever ska vi lämna över till högstadiets lärare.
Ordning i hyllorna igen
Ibland måste man lämna över. Det kan gälla elever som ska gå vidare till högre studier. Det kan gälla uppgifter som andra ska ta över. För att kunna ta emot nya elever och nya uppgifter behöver man kunna släppa det gamla ifrån sig. Det gamla måste lämna plats för det nya. Annars kan man inte arbeta helhjärtat med det nya.

De senaste dagarna har även kvällarna ägnats åt planering. Igår träffades styrelsen i Missionskyrkan och idag var det planeringsrådets tur. Det är mycket som ska klaffa när man ska göra ett nytt programblad för höstens samlingar. Sommaren kan ha gett oss nya idéer eller väckt nytt liv i gamla. Ibland behöver man stanna upp och fundera på vad vi håller på med och vad vi vill nå eller rättare sagt vilka vi vill nå. Man kanske ska lämna gamla verksamheter bakom sig och söka nya som passar för vår tids människor.

Inför varje nytt år och ibland även inför en ny termin brukar jag ställa frågan till mig själv om det är dags att förändra mitt engagemang. Jag vill vara på rätt plats just nu. Ibland har man gjort sitt och behöver lämna över. Framför allt vill jag inte vara i vägen för någon annan som kan göra uppgiften bättre än jag själv. Just nu funderar jag på hur mitt engagemang i UV-scout ska se ut det kommande året.

Grattis på födelsedagen!
Trots mycket på agendan hann jag i alla fall att fira maken idag på hans födelsedag. Det var nog dagens guldkant. När jag kom hem, åt vi tårta som han fixat själv. Det var en god gräddtårta med hallon. men redan i morse innan jag åkte fick han ett kort som avslöjade presenten. Den riktiga presenten får han inte förrän på söndag. Det är nämligen inte någon sak utan en upplevelse. Mer avslöjar jag inte nu utan återkommer efter söndagens upplevelse. Korten kan ge en antydan till innehållet.

Imorgon bli jag bjuden på grillfest tillsammans med alla kollegor. Det är skolledningen som ordnar en kick-off för oss. men innan dess ska vi hinna planera med fritidspersonalen och delge varandra från kvalitetsredovisningen. Det kan väl vara trevligt att höra hur det förra läsåret gick för de andra, men just nu vill vi hellre se framåt mot det nya som just börjat.

Det är inte slut med festligheterna med det. På torsdag kommer vännnor hit för vår första träff den här terminen. Vi har träffats regelbundet i snart 25 år och det är lika roligt varje gång vi ska träffas. Det brukar bli mycket gott prat (om skolan och livet) och god mat. Nu gäller det att tänka ut vad jag ska bjuda på och hoppas att maken hjälper till att städa medan jag jobbar.

2 kommentarer:

 1. Åkes present ser väldigt rolig ut. Undrar bara vart ni ska åka.... och om du kör honom på mcn.
  Det är svårt att lämna över, när man tycker ( ja, tycker själv då) att man foprtfarande har en massa att ge. Nu har jag inga speciella engangemang, men jag tänker på att det inte är så hemst långt ttill pension... och det känns inte ett dugg lockande. Fast mycket kan förstås hända på åtta år ....
  Har just nu snyggt och fint och välplnerat inför de första dagarna. I morrn kommer barnen... ska bli spännande att träffa den nya klassen, som min egen, och inte som någon annans.

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt när det är färdigplanerat och eleverna äntligen kommer. Idag kom våra för första dagen. Det var så kul att träffa dem igen =)

  Guldkant varje dag ska bli ett mål under detta läsår...hoppas att jag kommer ihåg det!!

  Kul att fira sin käraste...spännande att se vart det bär, vilda djur finns ju både i Afrika och Amerika ; )

  Ha de gott de kommande dagarna och njut av guldkanten så fort chans bjuds.

  SvaraRadera