torsdag 12 augusti 2010

Sista fria dagen

Sista dagen på sommarlovet går mot sitt slut. Den hinner nog avslutas och övergå i nästa innan jag blir klar med detta inlägg. jag började skriva tidigare idag, men den här dagen har både Internet och Blogger strulat flera gånger för mig. Tur man har en son son är IT-expert som kan hjälpa till att få igång nätet. Men efter att ha kämpat med bildöverföringen ett bra tag så ger jag nu upp. Det blir inga bilder idag. ibland är inte tekniken med oss.

Imorgon börjar vi igen. Sommarlovet som när det börjar känns jättelångt har i rask tempo gått upp i rök. Lika flyktig som en rökpust känns tiden. Ett nytt läsår ligger framför, inte helt oskrivet för vi har ju planerat en del redan. Jag har inte gjort något på sommarlovet. Den tiden har jag ju redan jobbat in. Det är nu jag börjar. Jo, nu ljuger jag lite. Jag bokade studiebesökstider för oss på NCM i Göteborg veckan efter vi slutat.

Lite blandade känslor har jag förstås. Det brukar jag ha. Visst är det roligt att träffa alla och lite senare alla elever. Det kan vara skönt att komma in i den vanliga vardagslunken. Men samtidigt är det så skönt att ta dagen som den kommer och mest göra som man vill. jag har ju så många idéer jag vill förverkliga. När kollegorjobbet börjar, blir det inte lika mycket tid över för annat. Jobbet tar mycket av både tid och ork.

Vad gjorde jag då i dag, den sista fria dagen? Inget särskilt. Jag gick min morgonpromenad med hunden. Jag städade lite, körde några maskiner med tvätt och lagade mat. Ikväll tittade jag på TV och stickade på min senaste sjal. Alltså inget särskilt. Men det behöver det inte vara. Det kan vara en bra dag ändå. Guldkanten kan vara något så enkelt som lite chokladmousse till efterrätt.

Vi behöver alla lite guldkant på tillvaron. Vår ärvda finservis består av vita tallrikar med en smal guldkant. Det går alldeles utmärkt att äta på dem och fina är de. Man behöver inte äta på guldtallrikar. Det räcker med en guldkant. Det gäller bara att hitta den där guldkanten. Det ska jag försöka göra varje dag framöver.

3 kommentarer:

  1. Ja du, det rinner på fort ett lov. I år har det varit underbart, både vädermässigt och på det viset att vi inte har haft så mycket planerat utan mer tagit dagen dom den kommit. Hoppas att du kommer igång lugnt och känner att du hinner med både det ene och det andra du vill göra när du är ledig.

    Guldkanten på både tallrikar och tillvaron är en stor njutning tycker jag. Det är sånt som gör att man orkar ge det där lilla extra när det behövs =)

    SvaraRadera
  2. Mmmm, vad gott det låter med choklamousse. Evigheter sedan jag åt det senast.
    Andemeningen i det du skrev håller jag helt med om, guldkanten kan vara smal, men det lyser ändå upp tillvaron. Kanske skulke man skriva ner dagens guldkant varje dag.... jag tror att det är väldigt själsligt berikande att tänka positivt ... fast det är så svårt ibland. VArför inte införa det med nya klassen, försöka hitta dagens guldkant. Kan säkert funka bra med mellanstora ( små ) barn.

    SvaraRadera
  3. hej
    Hoppas att du får ett fint läsår med lagom delar av allting. Det är en utopi när man jobbar med människor, jag vet. Men jag kan väl få önska dig det.
    Bröderna Johansson hälsar.

    SvaraRadera