onsdag 30 maj 2012

Fiskedagen

Här är det mete på gång
 Dagen för den årliga fiskeutflykten till Slättö kvarn var inne. Hela mellanstadiet cyklade iväg med lärare och en del föräldrar och andra släktingar. Själv stannade jag kvar på skolan en stund. Jag hade ett samtal med chefen inbokat och fram till dess jobbade jag med matteprojektet. Sedan tog jag bilen ut till fiskeplatsen.
Här vid åkröken håller femmorna till
 Sexorna fiskar vid kvarnen och femmorna har sin plats vid en åkrök. Alla brukar vara ivriga att sätta igång. När jag kom, var det dåligt med fiskelyckan. Det blev bättre sen.
Här metas det för fullt
 Det är tur att några föräldrar följer med för det blir många metrevar att ta hand om. Många gånger är det mammorna som ställer upp och följer med på utflykter, men den här dagen är pappornas. Det brukar vara ganska många pappor med, en del far- eller morföräldrar också. Somliga är med varje år.
Här var det tjejmys
 Alla gillar ju inte att fiska, men de får hitta på andra saker att göra som att sitta och mysa eller läsa på en filt vid stranden.
Här bröstar de upp sig
 Vid elvatiden samlar vi ihop oss för att gå bort till fyrornas ställe vid en liten bro. Där serveras det lunch till alla.
Här grillas det korv
 Lunchen består av grillkorv och dricka. Det är också kul att hälsa på hos fyrorna. Där var ju vi förra året.
Här äts det grillkorv med bröd
 För det mesta äter de upp sin korv snabbt och vill sedan tillbaka för att fortsätta fisket. Det gäller att utnyttja tiden.
Här knappas det in koordinater
 Efter lunch fick de femmor som ville geocacha. Jag hade gömt ett antal trästickor med bokstäver på längs vägen. På andra stickor hade jag skrivit koordinaterna till gömmorna. Det var fem grabbar som gärna letade upp stickorna.
Här görs det fynd
 De delade upp sig i två grupper med varsin GPS. Det blev en lite promenad och snart var alla gömmorna avslöjade. Bokstäverna brydde de sig inte så mycket om. Det var letandet som var det roliga.
Här kluras det på ordgåtan
Det blev några andra som hjälptes till att lösa ordgåtan. Ordet var förstås Fiskedag.
Här blir det en fångst
 Några fiskar fångades i alla fall. Hos oss blev det mest abborrar, ett tiotal drogs upp. Men hos sexorna fick de upp en ål.
Här metar lärarna
Snart var det dags att packa ihop allt och cykla tillbaka till skolan. Vi hade tur med vädret. Igår regnade det och var ruggigt kallt. Idag var det perfekt utflyktsväder med uppehåll och blandat moln och sol. Detta var nog tionde året vi anordnar en fiskedag. Det var säkert inte den sista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar