måndag 7 maj 2012

Scouting, caching

Hela kåren
 Söndagen vaknade jag till sol men inte så mycket värme. En snabb frukost och sen var det dags att åka ner till vindskyddet nere vid Rannäsasjön. Där hade UV-scouter haft hajk och sovit över i vindskyddet. Nu var det dags för hajkgudstjänst och scoutinvigning. Jag brukar vara med, men i år avstod jag till förmån för lägret senare i sommar. Man kan inte vara med på allt. Det orkar i alla fall inte jag.
Nya scouter
 Tre nya scouter var på plats och fick sin röda snodd och sitt nya testamente. De som inte var med kommer att bli invigda senare. Några blev ledarscouter och fyra tjejer invigdes till ledare.
Publikbacken
 Många föräldrar, syskon och andra släktingar hade mött upp vid sjön. De hade fått parkera uppe vid torskingevägen och gå en kilometer ner till vindskyddet.
Flotten - en kul lekplats
 Flottarna är nu på plats i sjön, men det blåste visst lite för mycket på lördagen för att åka ut på sjön med dem. Dessutom inträffade visst ett missöde, som jag fick höra om. En båtmotor lossnade och sjönk till botten som en sten. Så det kan gå. Tur att det inte var scouterna som sjönk.
Scouter förklarar vad vi gör...
 Många scouter fick olika märken att sy på sia scoutskjortor. De fick berätta om vilka områden vi jobbar och som de får lära sig olika användbara saker från. Det är Scoutteknik, Jesus och vi, Natur och miljö, Rätt hjälp, Vi tillsammans och Till alla folk.
....med sex olika områden.
Vår kaplan höll en andakt och utgick från det han gillade mest när han var scout. Han gillade att elda. Det gör många scouter. Det är både spännande och rogivande att sitta vid en brasa och titta in i lågorna trots att det inte händer så mycket. Men vi kan också ha en eld inom oss såsom Jesus  och sedan hans lärjungar hade. De brann för att berätta om Gud och att hjälpa andra människor.
Kaffekorgen plockas fram...
 Efter gudstjänsten plockades kaffekorgarna fram och alla slog sig ner och fikade i solskenet vid sjöstranden. Att detvar gott om myror var det ingen som brydde sig om.
...och en och annan bulle avnjuts.
 Sedan åkte vi hem igen. Vi hade ju inte så långt hem. Innan vi lagade söndagslunchen åkte vi in till Forsheda och handlade lite mat och lite bensin till gräsklipparen. Det börjar ju bli dags att klippa gräset. Vi passade också på att spana in en ganska ny ologgad cache som cachemästaren i Bredaryd placerat ut mellan Forsheda och Kvarnagården. Vi åkte ner till Kvarnagården, maken och jag, för att reka lite vid ån. I Kvarnagården lekte maken en hel del när han var ung. Hans kompisar bodde där. Det hade förändrats en hel del sedan 60-talet.
Spana in cachen
Vi hittade cachen där jag trodde den skulle finnas. Den finns på bilden. Det är ingen gömma jag vill klättra ut på den tunna stammen till. Vi får väl rusta upp kanoten och lägga i den om vi ska kunna håva in cachen.  Tills dess får den vara där den är.

Ändå blev jag inte utan cacher den här dagen. På kvällen publicerades många cacher på olika håll. Fyra stycken fanns i Lanna. Mina teamkompisar hade verkligen varit aktiva. Jag satt och chattade med en annan geocachare från Svenljungatrakten när de kom. GPS:en var redan inkopplad i datorn så det var bara att ladda ner koordinaterna. Hunden blev glad för ett litet kvällsäventyr. Geobilen pinnade på i rask takt, kanske inte helt lagligt hela vägen, och 19 minuter efter cachesläppet var vi på plats vid den första, Lanna syd. Vi hittade cachen direkt och kunde konstatera att vi var först. Sedan fortsatte vi rask takt till Lanna norra. Vi var först här med. Två FTF:er en vanlig söndagskväll är inte dåligt. Det kunde blivit två till, men jag var inte i form för längre cacheletande och sparade dem åt andra.

Det var skönt att komma hem igen och varva ner med loggning på nätet. Sedan var det dags att inta sängen. Jobbet väntade efter nattens sömn. Ibland har jag lite svårt att somna. Då blir det inte så mycket sömn den natten. I morse, och för den delen hela dagen, har jag varit otroligt trött. Det blev inte bättre av att jag fick stå ute i blåsten när jag rastvaktade. Det resulterade i värkande bihålor. Förstår inte varför jag jämt måste vara så känslig. Måndagen är konferensdag och vi hade en träff med matteprojektets deltagare. Så jag kom hem ganska sent. Hunden släpade ut mig på en runda. Sen var jag helt slut och orkade inte gå på ledarkvällen i kyrkan. Man kan som sagt inte gå på allt. Jag får prioritera morgondagens styrelsemöte i stället.

1 kommentar:

  1. Inte konstigt att du är trött. Så mycket som du hinner med. Fick också upp de nya cacherna .... ska ta mig till Lanna när det blir sommarlov. Då får det bli caching lite då och då... just nu är det stiltje igen... nu ska vi försöka få till ett växthus.. Visade din blogg för eleverna idag... de var så stolta. HA det bra!

    SvaraRadera