tisdag 29 maj 2012

Sista dagen, första dagen

hellyninjas premiärcache
 Idag är en alldeles speciell dag. Det är sista dagen på mitt första geocachingår. Imorgon är årsdagen för mitt första fynd. Detta måste förstås firas i dagarna två. Idag gav vi oss av på en riktigt rolig geocachingtur till Vaggeryd. Det var mitt vanliga team, mugglar-Åkes team, bestående av klokare, pjf70 och jag, forjoi. Det är så vi preseterar oss i geocachingsammanhang. Idag var teamet förstärkt av hellyninja, som var ute på sin första geocachingtur.
Cacheråttan
 I Vaggeryd fanns många fina gömmor, både roliga och kluriga. En enda cache hade jag tagit där tidigare. klokare och pjf70 hade tagit lite fler. hellyninja hade noll cacher på sin lista när vi startade och 15 när vi avslutade dagens runda. Det var en perfekt introduktionstur för en nybörjare.
Möte i skogen
 En av de roliga och kluriga gömmorna fanns ute i skogen. Den heter Tall #1 och här gällde det att samarbeta. Det är vi bra på i vårt team så vi löste den uppgiften med en gång. När vi sedan gick mot bilen mötte vi cacheägaren, Anehammar. Det blev en trevlig liten pratstund ute bland tallarna. Vi fick lite tips om cacher och vägar. Vi skildes åt vid bilarna, men det ar inte sista gången vi såg honom den här dagen.
Vid crossbanan
 En annan gömman fanns vid crossbanan. Vi tog geobilen ända fram på gropig spårig grusväg. Det gick bra och gömman kunde hittas och loggboken signeras.
Spårigt
 Det var inte en människa i spåret, men träningen hade inte börjat än. Motorcyklar gillar jag ju, men jag tror inte jag skulle vilja pröva cross. Det räcker med min landsvägshoj. Vi lämnade banan innan någon kom.
En annan obegriplig hobby
 En annan vanlig hobby är ju fotboll. Jag har aldrig förstått mig på fotboll. Det är inte kul att titta på och inte kul att utöva. Det kanske beror på att jag inte förstår reglerna. Idag var det knattelaget som tränade på planen. Vi höll oss utanför när vi loggade cachen.
FTF-jakt på Tall #2 Tålamod
 På väg till nästa gömma började det roliga. Det plingade i mobilen. Det betydde en ny cache var släppt i närheten. Det blev till att vända geobilen och susa mot den nya gömman i raketfart. Det skulle säkert komma fler som var på jakt efter den. När vi närmade oss fick vi se Anehammars bil vid vägkanten. Vi parkerade framför och hivade upp ryggsäcken på ryggen. Sedan gav vi oss av raka vägen mot gömman. Den hittades snabbt, men krävde lite redskap för att kunna loggas. Som tur var hade jag sådana i ryggsäcken. Dessutom hade jag redan loggat en likadan inte så långt hemifrån. Den nya cachen hette Tall #2 Tålamod och det krävdes lite tålamod och många försök att fånga burken. Till slut lyckades jag med det och vi kunde logga den först av alla. Det blev en FTF för oss. Precis när vi var klara anlände ett gäng från Jönköping. Det var kul att träffa så många geocachare ute i skogen en vanlig tisdag.
Fler på väg till gömman
 Fler lokala geocachare mötte vi på vägen tillbaka till bilen. Det stod en lång rad med bilar vid vägkanten. Det var kul att träffa på Hundtassen och Vilda-hamstern också. Men allra roligast var förstås att norpa FTF:en framför näsan på dem.
Brusande vatten
Vi fortsatte en stund till och hittade fler intressanta platser. På andra sidan den stora motorvägen fanns en liten kvarnruin där forsen brusade lika högt som trafiken på vägen.
Munkaleden
Här passerade Munkaleden mellan Nydala och Byarum. Det fanns bänkar där man kunde rasta för en andaktsstund på vägen om man var på pilgrimsfärd. Vi fortsatte i stället med bilen till nästa cache.
Stilla vatten
Vid Sjöbogården hittade vi en gömma. Här har jag varit på scoutläger för många, många år sedan. Jag kommer inte ihåg varken platsen eller när det var.
Sjöbogården
Det var vackert vid sjön. Det fanns andra människor på gården men de verkade inte bry sig om att i kom och störde. Bilen fastnade i en stor grushög och fick knuffas bort, men det gick bra.
Den första TB:en för hellyninja
I cachen fanns en TB som hellyninja fick ta med sig. Den ville resa runt Östersjön. Det passade bra då hon skulle åka till Karlshamn inom en snar framtid. Det var ingen dålig första geocachingdag för hellyninja. Hon kunde logga 15 cacher varav en FTF, hittade en TB, fick se många kluriga gömmor och träffa ett helt gäng andra geocachare. En drömstart skulle jag säga.
Vi letar högt...
Det blev några loggar till för oss. På något ställe fick vi klättra lite, men det fanns hjälpmedel. Först blev vi lite förbryllade innan vi förstod vad det skulle användas till. Det var inte riktigt vad man tänkte sig.
Vi letar lågt...
Den sista gömman tog vi i Skillingaryd på vägen hem. Det var en annan klurig variant. Dagens gömmor var verkligen omväxlande. Ingen av dem var tråkig. De var genomtänkta och fint utförda. Vi hann förstås inte ta alla cacher i Vaggeryd. Så hit får jag återvända en annan dag.
...övervakade av de rostiga grannarna
Imorgon ska vi fira årsdagen av mitt första geocachefynd. Jag avslöjar inget än. Men först ska hela mellanstadiet cykla till Slättö kvarn på fiskedag. Jag hoppas det blir hyfsat väder. Den här dagen började kall, blåsig och regnig, men slutade riktigt soligt. jag hoppas solen är med oss imorgon också.

1 kommentar:

  1. Är utan ord när jag läser om alla dina äventyr. Hur hinner du? Och vad avundsjuk jag är på dej som kan jobba i team.... då blir det säkert av att ge sig ut på ett annat sätt... och så kan man hjälpas åt. Ha det bra på firardagen!

    SvaraRadera