onsdag 30 maj 2012

Geocachingfödelsedagen

 Idag är det precis ett år sedan jag hittade min första geocache. Detta måste ju firas ordentligt med en utmanande geocache. Den allra första heter Resestenen i Bredaryd. Inte långt därifrån fanns en ologgad geocache, Över fåran. Av namnet kan man sluta sig till att den inte är den enklaste att logga. Den kom för nästan fyra veckor sedan och ingen har försökt logga den. inte förrän idag då vi gav oss på den.
 Vår egen kanot är inte sjöduglig till 100% och vi ville inte chansa på att den höll. Den ska lagas, men det verkar dröja. Så jag frågade några andra kanot ägare. Den förste hade samma problem med sin, den läckte. Men idag ringde jag Sivert och hans kanot fick jag gärna låna. Teamet kontaktades och alla ställde upp på Operation Över fåran.
 Sedan gällde det att lokalisera maken. Det var han som hade bilen med dragkrok och han kom inte hem i vanlig tid. Men när han kom, kopplade vi på släpkärran och drog iväg för att hämta kanoten. När den var lastad, körde vi till Kvarnagården och lastade av vid ett lämpligt ställe nära ån. Vi fick vänta en liten stund på resten av teamet som anlände med bil från andra hållet.
 Maken och jag äntrade kanoten medan de andra angrep cachen från land. Vi paddlade uppför Storån som slingrar sig fram i meandrar. Det var ganska mycket vatten i ån.
 Här och där fanns det nedfallna träd i vattenytan. Dem fick vi runda för att komma vidare. Det var riktigt skönt med en liten paddeltur så här på kvällskvisten. Det var ett bra tag sedan vi paddlade här.
 Så småningom närmade vi oss gömman. Vi såg den på långt håll. När den publicerades var maken och jag här och rekade landvägen. Så visste var den var.
 Vi parkerade under cachen och med gemensamma ansträngningar kunde vi få tag på den. Vi fick hålla oss fast i trädet som hängde ut över ån.
 Maken kunde få fram loggboken och pennan. Jag fick äran att signera den kl 19.47. Det blev en FTF för Mugglar-Åkes team inklusive Mugglar-Åke själv. Den satt gott.
 När gömman var återställd, vände vi tillbaka mot Kvarnagården igen. Ån flöt stilla och jag kunde skicka iväg min logg via mobilen.
 Det tog inte så lång stund att paddla nerför ån till landningsstället. Det är ganska enkelt att paddla på åar. Det är oftast lä och även om ån slingrar sig fram går det rätt fort framåt.
 Snart var vi i land igen och kunde samla ihop utrustningen och lasta upp den på kärran igen.
 Det tar oftast längre tid att förbereda och efterarbeta en paddling. Själva paddelturen tar inte så lång tid. men det är otroligt skönt att glida fram på en å. Det får vi nog göra fler gånger i sommar. Men först måste vi fixa till vår egen kanot. Grejer är inhandlade. Det är bara jobbet som måste göras.
Vi stannade till på rastplatsen vid 27.an för att fira den lyckade operationen. Allt gick enligt planerna. Jag hade inhandlat en jordgubbstårta och fixat kaffe. Det smakade gott efter uträttat uppdrag.
Vi satt och pratade en stund innan vi skildes åt och åkte hemåt. Maken och jag fick förstås lämna tillbaka kanoten först. Sedan kunde vi åka hem. Min geocachingfödelsedag är över, men vi firade den rejält.

1 kommentar:

  1. Återigen stum! Men fina bilder ....Längesedan det blev någon paddlingur... men det är en gärlig upplevelse. Nå´t för sommarn kanske... det också!

    SvaraRadera