söndag 13 maj 2012

Nu blommar häggen

Liljekonvaljer
Nu blommar det överallt man går. Liljekonvaljerna börjar slå ut på de tidigaste ställen. Hela kullen bakom huset täcks av deras gröna spjut. Snart kommer det att dofta underbart när man kommer ut på trappan. Den vackraste tiden på året är här. 
Hägg i blom
 Grannen har släppt ut sina får i hagen som vi passerar på väg till skogsrundan. Tackorna och lammen är nyfikna på oss och kommer bräkande mot oss. Runt hagen växer blommande hägg. Överallt slår häggen ut och annonserar vårens vackraste dagar. De är nu man vill vara ledig och bara njuta av allt det vackra.
Mitt skrivbord på jobbet
I stället känns det som om vi jobbar mer än vanligt. Det är möten och konferenser efter varandra. Det är åtgärdsprogram och utvecklingssamtal, nätverksträffar och allt det vanliga på schemat. Sen ska jag skriva kunskapsprofiler och individuella utvecklingsplaner, när jag hellre sitter på verandan och tar in allt som händer i naturen.
Fordonstest

Månfarkost testas
En annan modell
 Eleverna fortsätter det roliga arbetet med att bygga och testa fordon. Nu har de byggt månfarkoster som skulle kunna frakta månstenar. Det är kul att se hur de jobbar och tänker. Ibland lägger de för lång tid på oväsentliga saker och då hinner de inte genomföra så många tester. Men det lär dig som också av. Det gäller att vara strukturerad och effektiv om man ska hinna.
Min vinst från Garmin
Förra veckan fick jag veta att jag vunnit en sportklocka från Garmin, en Forerunner 210. Jag visste knappt vad det var och hade glömt bort att jag varit inne på Garmins sida på Facebook. Det enda jag gjorde var att gilla och dela sidan. Om inte Katrin sett mitt namn bland vinnarna och SMS:at mig, hade jag nog inte upptäckt att jag vunnit. Den här veckan kom klockan på posten. Jag vet inte om jag har någon nytta av alla finesser, men den funkar som en vanlig klocka också. jag har inte använt klocka sedan jag bröt armen, men nu får jag väl börja använda den igen.
Kabbelekor
 I fredags slutade jag tidigt och kunde ta en promenad med hunden innan jag åkte till stan. Där fikade jag med några kollegor. Vi hade alla lite olika ärenden på stan när vi sedan skildes åt. Jag tog först bilen söderut mot Hjälshammar. Det är den gamla riksettan som följer Vidösterns östra strand. Förr fanns det en geocache där den passerar Vandalorum men den har arkiverats. Ersättaren för den kom ut i veckan och den tänkte jag leta reda på.
Gula som solen

Harsyra

Kärrviol
 Det blåste rejält över sjön. Den nya cachen fanns vid en bäckravin och där var det lite mer lä. Jag hittade cachen omgående och sedan kunde jag njuta en stund av alla blommorna vid bäcken. Där växte stora ruggar med kabbelekor som lyste i solskenet. Harsyrans vita blommor skymtade mellan tuvorna och den blyga kärrviolen lyste svagt blå här och där. Jag gillar de små violerna i alla olika former.
Vidöstern var vågad

Bäckravinen gav lä
 Det var lite blött, men det brukar det vara där kabbelekor och kärrvioler trivs. Jag hade hunnit fetta in kängorna innan jag åkte så jag klarade mig torrskodd tillbaka till bilen och kunde fortsätta tillbaka mot stan.
Ävjan
 Jag har ganska länge haft planer på att göra en multicache och lägga ut den på Tinas ö i stan. De senaste veckorna har jag jobbat med de olika stegen. För ett tag sedan var jag där och tog ut koordinater och valde gömställen för delstegen och finalen. Nu var alla bitar klara och jag kunde placera ut dem.
Vid Lagan
 Det finns fem delsteg, ett vid varje väg som leder till Tinas ö. Ön har bildats av Lagans meandrar när en av dem blivit avsnörd till en korvsjö. Här kallas de för ävjor. På ön finns fotbollsplaner, skateboardramp och sporthallar. Det fanns inte så mycket folk där en fredageftermiddag. Ett gäng småkillar anlände med sina föräldrar för att träna fotboll. Några ungdomar höll till vid skateboardsrampen och åkte. Annas var det lugnt.
Tinas ö
 Jag gick runt hela ön och placerade ut delstegen, men sedan blev det svårare. När jag skulle lägga ut finalen, var det folk på platsen. Så jag fick gå därifrån. Då åkte jag till Arken och kollade in platsen för en annan ny cache i stan. Den finns vid gångbron över Lagan inte långt från Arken. Där var också en hel del folk som passerade, en del med klirrande kassar i händerna. Det var ju fredag. Jag insåg att hit får jag nog åka sent en kväll eller tidigt en morgon om jag ska kunna hitta gömman.
Åbron
Tidigt lördag morgon ringde klockan. Strax före fem steg jag upp, klädde på mig och åt en liten yoghurt. Sedan hoppade hunden och jag in i bilen och åkte mot stan. Först åkte vi till Arken och bron med cachen. Hunden fick vänta i bilen medan jag klättrade ner vid Lagans strand och hittade en fin gömma med en loggbok som jag kunde signera. Sedan åkte vi tillbaka till Tinas ö och parkerade vid Enehagsskolan. Nu var det tomt på ön. Hunden fick följa med och placera ut min gömma. Sedan gick vi ett varv runt ön. Det småregnade och ingen mer var ute i det vädret. Vi tog bilen hemåt igen.
Ävjan
Jag är ingen morgonpigg person så efter den tidiga morgonen fick jag vila en stund. Maken fixade middagen medan jag tog ut hunden på en promenad. På kvällen var det församlingsafton i kyrkan med nattvardsfirande och information. När jag kom hem skickade jag in multicachen på Tinas ö till reviewern. Det tog 13 minuter. Sedan var den publicerad. Nu är det bara att vänta på att någon ska logga den.

1 kommentar:

  1. Låter svårt med en multicache. Mycket man ska hinna på sommarlovet förstår jag.En dag i Värnamo får det bli... många cacher att leta efter.
    Har inga nat prov i år.... kunskapsprofiler - behöver man fylla i dem... jag skrev direkt i omdömesprogrammet förra året. Men jag brukar förenkla sådana saker ... ingen som kollar ändå...

    SvaraRadera