tisdag 25 september 2012

Indiana Johansson rensar rent

Tagetes och astrar
 Det började som en vanlig tisdag i skolan. Förmiddagen innehåller engelska i femman. Sedan rast och därefter lunch med femmorna. Idag bjöds det på Tikka Marsala, riktigt gott. Jag börjar återfå matlusten och även en fungerande mage. På eftermiddagen har jag först NO/Teknik med femmorna innan sexorna anländer från sina lektioner på högstadiet.
Astrar i olika färger
 Tisdagar är kortdagar, så jag kan gå hem kvart över två. Hunden blir glad när jag kommer. Han viftar på svansen som en galning och vill ut på promenad. Så får det bli. Han måste få rör på sig lite efter en dag i fåtöljen och det kan jag också behöva.
Reportage i Värnamo Nyheter
 Vi prenumererar inte på Värnamo Nyheter, men igår fanns den på personalrummet igen efter några års frånvaro. Där kunde man läsa om helgens event. Loggar fortsätter att strömma in.
Vykortsloggar so far i min nya letterbox
 I eftermiddag tänkte jag besöka några av mina cacher som behövde lite underhåll. Det slutade med att jag plockade in den ena. Jag kanske måste flytta den en bit. Det var kul att komma till letterboxen och hitta alla vykort. Det var två som inte fattat, eller inte brytt sig om, att de skulle lägga vykortet på brevlådan när de stämplat och skrivit det. Så jag fick agera skickebud. Det fanns också några vykort som tagits med hemifrån.  Det ska bli kul att se hur många som har med sig egna vykort i framtiden.
Höstfärgerna börjar komma
 Jag passade också på att rensa bland eventscacherna och logga alla som jag hade kvar. Det märks att hösten är här för lönnarna börjar skifta i höstfärger. Det är vackert men lite vemodigt. Det höll i alla fall uppe idag även om det var mycket vatten på marken.
Skräddar´ns vid Alaberg/Törnestorp
 Det fanns inte så mycket information vid Virrepinnens torpgömma så jag togreda på lite i hembygdsföreningens böcker. Ur min logg:
Lite om torpets historia:
Kallades förr Alaberg, senare Törnestorp. Har omväxlande kallats stuga, torp och backstuga. 
1820 bodde Jonas Svensson och han fru Elin här.
1837 var det Sven Eriksson och hans fru Ingrid Jönsdotter som bodde på torpet.
1848 flyttade Johannes Törn från Värnamo hit med sin fru Katrina och en dotter. Törn dog 1879 och då flyttade frun till fattigstugan. 
Det vardå som skräddaren Anders J Nilsson och hans fru Karolina flyttade in i Törns torp. De bodde där till 1925.
Färgglad svamp
 Vid Katrins ena gömma hittade vikingarnas droghandel. Där växte intensivt röda flugsvampar, inget att leka med. Vikingarna lär ju ha använt flugsvamp för att droga sig vilket resulterade i bärsärkagång. Jag kunde behövt lite extra vikingakrafter idag, men jag avstod från att dopa mig.
Blöta vägar
 Vägarna i skogarna i norra Fänestad var mycket blöta idag. På vissa vägar traskade jag iväg, på andra tog jag bilen. Gömmorna var torra och fina. De flesta hade jag ju redan hittat en gång även om jag inte loggat dem förrän idag. Vi var ju ute innan eventet och kollade alla koordinater. Då var hundarna med och sprang runt i skogen. Idag var det bara jag.
Ännu blötare vägar
 Den sista vägen med de sista gömmorna chansade jag lite och körde så långt jag kunde. men till slut fick jag stanna och gå. Så här skrev jag i loggen på den näst sista gömman:
Indiana Johansson av sig ut på en kombinerad underhålls- och rensaeventcacherunda. Den stolte springaren Fabian förde henne längs gräsbevuxna grusvägar fulla med leriga vattenfyllda hålor. Ibland fick han ta sats för att föra sin passagerare över till andra sidan utan att fastna. Till slut blev det för svårt även för denne tappre trotjänare. Han parkerades vid vägkanten och Indiana Johansson fick fortsätta på egen hand till fots. Den trogna vapendragaren Takko var inte med på detta äventyr. Den fina välgömda skatten hittades omgående och kunde loggas som nummer tolv för dagen och som den näst sista av eventets cacher. TFG
Målet i sikte
Den allra sista gömman kallades Vändplats. Det blev det ju också för mig.
Detta blev vändplatsen även för mig. Den sista av alla eventscacherna är härmed loggad. Jag tog den torra vägen hit. Nu kan jag traska tillbaka till bilen och förhoppningsvis ta mig ut till bebodda trakter igen. Här var det ju ingen hemma, men jag klev på och loggade remsan i alla fall. TFG
Sedan fick jag traska tillbaka till bilen och försöka vända den utan att hamna i vattenhålorna. Jag är ingen fena på att backa så det gäller att hålla tungan rätt i mun.
Bra gula gubbar och stjärnor i Fänestad

Nu har jag rensat kartan i Fänestad på cacher. När jag kom hem åkte maken och jag tillbaka till sommarhemmet och rensade det sista efter eventet. Vi körde tillbaka borden till kyrkan. Där ska bli förmiddagskaffe för alla daglediga imorgon så borden behövs där. Sopsäckarna hamnade i soptunnan. Det var skönt att rensa det rent. Nu är det bara lite underhållsarbete kvar.

Imorgon blir det studiedag, först en föreläsning i Arken i Värnamo, sedan gruppsamtal på skolan. På torsdag ska jag hålla en NTA-kurs i Rörelse & Konstruktion. Det blir vikarie för mig. Så jag ser inga elever förrän på fredag och sen är det helg igen.

2 kommentarer:

  1. Oj, det ser vackert ut. Undrar bara... jobbar du heltid som hinner så mycket ???? Jag hinner inte mycket utanför skolan....tycker att den slukar mig..... i allafall dagtid. Hoppas kunna återkomma och leta de lätta gömmorna så småningom... Ha en bra studiedag! Ska vis es i Smålandstenar och fikla med Bodil en fredag i oktober. Kan alla fredagseftermiddagar utom den 5 än så länge....

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du rensat alla cacher nu, visst är det en härlig känsla att ha bara "gula gubbar"?

    SvaraRadera