lördag 15 september 2012

Städlördag

Bägarlavar och björnmossa
 Hunden och jag tog en liten skogsrunda på eftermiddagen. De röda asplöven låg på vägen och jag har redan sett att lönnarna börjar skifta i rött. Det är bara att acceptera att hösten är här. Vi plockade fickan full med små gula kantareller. Det kan nog bli en kantarellmacka till kvällsmat även idag. När vi kom hem hade maken gjort middag.

Storstädning i kyrkan
Förmiddagen var vikt åt storstädning i missionskyrkan. I vanliga fall är det en värgrupp på 7-8 personer som har hand om kyrkan en vecka i taget. Vid storstädningen hjälps vi alla åt. Varje värdgrupp får ett område tilldelat och vi fick köket. Där finns det en hel del att plocka ur och torka rent, skrubba och skura. 
Här fejas både ute och inne
 Andra grupper hade hand om andra områden. Det städades både ute och inne, högt och lågt. Det känns förstås bra när allt är rent. Sen blir det lättare att veckostäda.
Nu kan vi se klart på vår omgivning
Klockan 10 var det fika. Vi var säkert över 30 personer som fikade tillsammans. Det kan vi vara värda efter alla insatser. Roligt hade vi tydligen eftersom bilderna blev lite suddiga. Sen fortsatte vi tills alla områden var klara. Vi var nog sist kvar men då blänkte köket.
Roligt att städa tillsammans, eller var det fika som var roligt?
Sen fortsatte städandet på hemmaplan. Tänk om alla kunde följt med hem till mig. Vad fort det hade gått att städa huset. Nu tog det en stund att bädda rent och dammsuga. Mest tid tycker jag det tar att plocka. Alla saker har en viss förmåga att drälla överallt. Ändå är vi bara två som stökar till det. Hunden och katterna hjälper förstås till. Nu är det dags att ta helg och sätta sig i soffan och titta på Körslaget.

1 kommentar:

  1. Så skönt det är när städningen är gjord =) Jag har inte gjort någon storstädning sedan våren...så det är nog dags snart. Och så är det, man känner väl sig sällan så nöjd som när man gjort en storstädning. Jag kan bara gå från rum till rum och njuta av att det ser rent ut och doftar rent...mmm, då njuter jag.

    Hoppas du får en härlig arbetsvecka med lagom av allt =)

    SvaraRadera