tisdag 11 september 2012

Katter, scouter och roliga gömmor


Är det ingen som vill ha oss?
 Det är lite lugnare den här veckan, känns det som. Då kan man hinna med lite annat än bara jobbet. Hemma hos oss huserar ett antal små katter. De är riktigt söta, men tyvärr kan vi inte behålla alla sju. En del är trefärgade, en av dem lurvig. Några är svartvita, en är nästan helsvart. Finns det någon som vill ta hand om någon av dem? Alla förslag mottages tacksamt.
Drama på sommarhemmet....
 Igår var jag på uvscoutsamlingen för första gången den här terminen. Tidigare har jag inte kunnat vara med, men igår gick det. Det var bibelkväll på sommarhemmet. Tidigare var det jag som ansvarade för de kvällarna men nu har pastorn tagit över.
... med uv-scouterna
 Vi spelade ett drama om den barmhärtige samariern och pratade om vem som är vår medmänniska. Vi kom fram till att det är alla människor. Men alla visar inte det, ibland inte vi heller. Men alla hade vi blivit hjälpta av någon eller hjälpt någon annan människa någon gång. Det var skönt att höra att scouterna skulle hjälpa även den som de absolut inte tyckte om, men bara om det inte fanns någon som kunde göra det. De skulle inte överge någon i nöd i alla fall.
Regnig tur till Jönköping
Idag var det åter dags för en tur till Jönköping och ett besök hos homeopaten. Jag hade frågat Katrin om hon ville hänga med och det ville hon. Jag brukar ju försöka leta reda på några geocacher också. Besöket hos homeopaten går snabbt så sen finns det gott om tid att geocacha. Vi hittade totalt 12 cacher rots att det regnade. Vid värsta skyfallet satt vi inne på hamburgerrestaurangen och tittade ut på allt vatten som forsade på asfalten.
En cache upphittad
 Det ljusnade lite sen och höll uppe en stund även om det var blött överallt och droppade från träden. Vi traskade runt en av rundorna ovanför A6. Där fanns många trevliga gömmor. Det var blött och stundom geggigt på marken så vi blev lite fuktiga i skorna.
Ingen paintball idag!
 Idagvar det ingen ute på paintbollbanan. Vi mötte inte en enda geocachare och inga andra heller. De höll väl sig hemma i regnet. På ett ställe smutsade vi ner oss rejält. Först halkade Katrin på en hal rot och gled nerför en lerig sluttning. Det gjorde ont i hennes axel och byxorna var helt nersmetade av lera. Sen höll jag på att halka och satte ner båda händerna i geggan. Men det gjorde inget för gömman det hände vid var så trevlig. Jag visar några spoilerbilder från olika gömmor.
De arga fåglarna vaktade en av gömmorna.

Vid en annan hittade vi sju smurfar och ett cachehus.

Det fanns läskiga figurer ute i naturen.

Så här illa har det aldrig gått för mig. Det räckte med en bruten arm.

Övervakade
Ibland kan vi känna oss övervakade när vi är ute. På ett ställe var det fullt av Securitasbilar som vi fick passera på väg till gömman. På ett annat så det ut som om vi filmades med övervakningskameror. Allt är inte vad det ser ut som, som tur är.  Sen var vi ganska nöjda och åkte hemåt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar